Το μεγάλο κόλπο εις βάρος μεγάλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας όπου εργαζόταν είχε στήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια μια 41χρονη. Η γυναίκα-αράχνη είχε καταφέρει να δημιουργήσει κύκλωμα αποτελούμενο από δεκάδες άτομα και να αποκομίσει κέρδος τουλάχιστον 3.600.000 ευρώ!
Η 41χρονη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., εκμεταλλευόμενη τη θέση της στην εταιρία «ψάρευε» προσωπικά δεδομένα υπαρκτών μεν εταιρικών πελατών, οι οποίοι όμως είτε ήταν ανενεργοί είτε δεν δικαιούνταν επιδότηση, σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη πολιτική της εταιρίας, και καταχώριζε ηλεκτρονικά εικονικές παραγγελίες τηλεφωνικών συσκευών, υψηλής αγοραστικής αξίας, τεχνολογίας και εμπορευσιμότητας (Smart phones), με επιδότηση ίση με το 100% της αξίας της συσκευής!
Στη συνέχεια «έστελνε» την παράδοση των συσκευών προς τα μέλη της οργάνωσης, πολλά εκ των οποίων εργάζονται (ή εργάζονταν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα) ή διατηρούν καταστήματα πώλησης ειδών τηλεφωνίας, με αντίστοιχες ιστοσελίδες, στις οποίες διαφημίζονται και διατίθενται προς πώληση τέτοιες συσκευές. Ετσι διοχετεύτηκαν παράνομα στην αγορά 11.261 συσκευές κινητών τηλεφώνων, μέσω καταστημάτων στην Αττική, τη Ρόδο και την Κρήτη, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρία ανέρχεται τουλάχιστον στα 3.640.000 ευρώ, χωρίς να προσμετράται το ποσό που αναλογεί στον ΦΠΑ, μέρος του οποίου είναι και έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου!
Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 19 άτομα, εννέα εκ των οποίων (ανάμεσά τους και η 41χρονη) συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους υπόλοιπους σχηματίστηκε δικογραφία. Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε καταστήματα και σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50 συσκευές κινητών τηλεφώνων, που αποτελούν προϊόν απάτης εις βάρος της εταιρίας, και εκατοντάδες τιμολόγια διακίνησης των επίμαχων συσκευών.
Νίκος Δεμισιώτης