Η ροκ ορχήστρα των καθηγητών του Αριστοτελείου

Το πρωί «γραβατωμένοι» καθηγητές στα αμφιθέατρα, με ακροατές τους αυριανούς πτυχιούχους επιστήμονες, και το βράδυ… έξαλλοι ροκάδες με πιστό κοινό, είναι τέσσερις διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γνωστοί στη συμπρωτεύουσα ως «η ροκ μπάντα του ΑΠΘ» ή «η μπάντα των 52-62» (καθώς αυτό είναι το ηλικιακό φάσμα των μελών). Λάτρεις, μεταξύ άλλων, του Ερικ Κλάπτον, των Doors και των Beatles, οι τέσσερις καθηγητές, οι οποίοι, σημειωτέον, παρουσιάζουν αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο, έχουν καταφέρει να ενθουσιάσουν με τη μουσική… μαεστρία και την άνεσή τους επί σκηνής τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα της τζαζ και συνθέτη Πατ Μαρτίνο, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα.

Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Νίκος Τσινίκας είναι η φωνή του συγκροτήματος και παίζει πλήκτρα και συνθεσάιζερ. Ο καθηγητής Γενετικής Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας Ζαχαρίας Σκούρας, με το… καλλιτεχνικό «Ζάχος», βρίσκεται στα τύμπανα. Ο διευθυντής του εργαστηρίου Ηλεκτρακουστικής Γιώργος Παπανικολάου παίζει μπάσο και ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θανάσης Κωνσταντόπουλος είναι ο κιθαρίστας της μπάντας, αλλά και ο επιστήμονας που «έβγαλε» την Ελλάδα εκτός συνόρων με την τεχνολογική εφαρμογή Hydrosol (παραγωγή καυσίμων με συνδυασμό ήλιου και νερού).

Προχθές η «ροκ μπάντα του ΑΠΘ», με απόντα τον κ. Κωνσταντόπουλο, που βρίσκεται στις ΗΠΑ για ερευνητικούς σκοπούς, έδωσε συναυλία στο Τελλόγλειο Ιδρυμα, για «να βρεθούμε σαν παρέα και να ανεβάσουμε τα αίματα» μετά την… ηρεμία του Πάσχα. «Μας αρέσει να παίζουμε για τους φίλους μας» συμφωνούν και προτρέπουν το νεανικό φαν κλαμπ τους να κοιτάζει «πάντα στη φωτεινή πλευρά της ζωής» («always look on the bright side of life» Monty Python).

«Δεν χρειάζεται να είμαστε σοβαροφανείς και απόκοσμοι. Οι σχέσεις μας με τους φοιτητές μας είναι άμεσες και απλές» λέει ο… μαέστρος στα πλήκτρα, καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Νίκος Τσινίκας. Ο ντράμερ «Ζάχος», καθηγητής Γενετικής κ. Σκούρας, συμπληρώνει ότι «και η επιστήμη έχει να κάνει με την αρμονία».

Ελένη Ευαγγελοδήμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα