Γελάει τώρα και ο… κάθε πικραμένος

Εάν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά για τη χώρα, θα μπορούσε να γελάσει και ο κάθε πικραμένος με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες.

Χθες τόσο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όσο και μετέπειτα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, το κλίμα ήταν… χαλαρό, λες και κανείς δεν είχε συναίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα· ένα κλίμα σε πλήρη αναντιστοιχία με το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, που όχι μόνο δεν έχει διάθεση για αστεία, αλλά περνά δραματικές στιγμές, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει. Η χώρα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέκτησε υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο και σήμερα το πρωί θα ορκιστεί και η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές στις 17 Ιουνίου. Τα κόμματα σχηματοποιούν το δίλημμα των εκλογών. Την ίδια ώρα δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται (22%) με μικρή διαφορά από τη Ν.Δ. (19,5%), και να ακολουθεί αρκετά πίσω το ΠΑΣΟΚ (14%). Πτώση έχουν τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ σημαντικό τμήμα παραμένει ακόμη αναποφάσιστο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: Από τη μια, να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα με αλλαγές που να γίνονται, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει. Και από την άλλη, να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι σήμερα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι στις εκλογές ο λαός θα ολοκληρώσει το σημαντικό βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου ώστε να αποκτήσει ο τόπος μιας κυβέρνηση Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για μέρες στοχασμού μέχρι τις εκλογές, γιατί έχουν στενέψει τα περιθώρια λαϊκισμού, δημαγωγίας και ανευθυνότητας. Από τη μεριά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην ανάγκη ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός να διαφυλάξει τις εθνικές θέσεις και το κύρος των εκλογών, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι ο λαός θα δυναμώσει τη Δημοκρατική Αριστερά και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι δεν έκανε καμία πρόταση για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα μπροστά στις εκλογές.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα