Συνεχίζονται τα «ιδιαίτερα» σε Πικραμμένο εν όψει της Ευρωσυνόδου Κορυφής

«Ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος» δήλωσε χθες για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, παρά τα εντατικά «φροντιστήρια» στα οποία επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες, συναντώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον τέως πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, τους πολιτικούς αρχηγούς και σειρά υπουργών.

Χθες, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, χαρακτήρισε «πάρα πολύ θετικό» το γεγονός ότι του υπεβλήθησαν συγκεκριμένες προτάσεις από όλα τα κόμματα, προσβλέποντας πάντως στη «συνθετική εργασία», όπως χαρακτήρισε τη σύσκεψη που ακολούθησε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του προκατόχου του Λ. Παπαδήμου. Εκεί βρέθηκαν ακόμα οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Ζαννιάς, Ανάπτυξης Ι. Στουρνάρας, Επικρατείας Αντ. Αργυρός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας, καθώς και στενοί συνεργάτες του, προκειμένου να καταλήξουν στις απαραίτητες «συνθετικές θέσεις» που θα παρουσιάσει ο κ. Πικραμμένος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο κ. Πικραμμμένος θα συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τους Γ. Ζαννιά, Δ. Τσιόδρα και τον επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου Δ. Παρασκευόπουλο, ενώ θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στη Σύνοδο πάντως δεν αναμένονται αποφάσεις, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα έχει περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας για την τακτική Σύνοδο του Ιουνίου.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα