Οργή για τρίτη ημέρα με «πύρινα» μπλόκα!

Για τρίτη συνεχή μέρα συγκεντρώθηκαν χθες οι κάτοικοι των Ιτεών στον νότιο λιμένα της Πάτρας, με σκοπό να διαδηλώσουν, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά και την αθρόα και ανεξέλεγκτη προσέλευση λαθρομεταναστών στην περιοχή τους. Η συγκέντρωση στο λιμάνι ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ωστόσο λόγω της βροχόπτωσης η συμμετοχή ήταν αισθητά περιορισμένη σχετικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια περίπου ώρα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή πραγματοποίησε, όπως είχε ανακοινώσει, αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ολγας. Οι δύο ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σήμαναν εκ νέου συναγερμό στις αστυνομικές δυνάμεις της Πάτρας -που έχουν ενισχυθεί από Αθήνα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου-, δίχως ωστόσο μέχρι το βράδυ να χρειαστεί να επέμβουν.

Αναφορικά με τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, τη δεύτερη μέρα των συγκρούσεων, έξω από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής συγκεντρώθηκαν 300 άτομα. Τις νυκτερινές ώρες ωστόσο 50 άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και φορούσαν κουκούλες και κράνη αποσχίστηκαν από το πλήθος, έστησαν πύρινα οδοφράγματα με κάδους σκουπιδιών και άρχισαν να επιτίθενται επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στο σημείο, ρίχνοντάς τους πέτρες και μολότοφ. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους ταραξίες με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κατάφεραν να προσάγουν στην αστυνομική διεύθυνση 12 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις Αλβανούς.

Κληθείς, χθες, να σχολιάσει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Πάτρα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι «τα άκρα, παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους, δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος, δημιουργούν περισσότερους κινδύνους και διχάζουν την κοινωνία». Ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «το ίδιο επικίνδυνο» με όσους προκάλεσαν επεισόδια στην Πάτρα, καθώς, όπως είπε, θέλει «την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες».

Στο μεταξύ, ένας ακόμη Πατρινός έπεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Ο 78χρονος κατέθεσε στην Αστυνομία ότι την ώρα που κατευθυνόταν προς το σπίτι του, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, δύο αλλοδαποί τον προσέγγισαν και με σκοπό να τον κλέψουν, τον έριξαν στο έδαφος και τον χτύπησαν βίαια στο πρόσωπο, στα άκρα και στο σώμα. Οι δράστες κατάφεραν τελικά να του αποσπάσουν 50 ευρώ από την τσέπη…

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα