Ο «δικαστής με τη μεζούρα» και με εταιρία νομικών συμβούλων

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Πρώην δικαστής, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το «παραδικαστικό κύκλωμα», σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, άνοιξε εταιρία νομικών συμβουλών!

Τις τελευταίες ημέρες φιγουράρει στο Διαδίκτυο μία διαφήμιση με τη φωτογραφία του πρώην δικαστή Ευάγγελου Καλούση, που καλεί όποιον έχει ανάγκη από νομική βοήθεια να καλέσει στο τηλέφωνο της εταιρίας Kaloussis & Partners. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για «μια νομική εταιρία εμπορικού χαρακτήρα, διηρημένη σε μερίδια, η λειτουργία της οποίας διέπεται από τις διατάξεις του Εμπορικού Κώδικα και από εκείνες της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 123/2006. Παρέχει αρχικά νομικές υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα που άπτονται όλων των βασικών κλάδων του ιδιωτικού δικαίου για θέματα που απασχολούν σε καθημερινή -και όχι μόνο- βάση οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο γνωστός στο πανελλήνιο ως ο «δικαστής με τη μεζούρα», ο οποίος καταδικάστηκε για υποθέσεις που αφορούν το επονομαζόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα», αυτοπαρουσιάζεται ως ειδήμων όλων των νομικών ζητημάτων που μπορούν να απασχολούν όποιον έχει ανοιχτά ζητήματα με τη δικαιοσύνη και πληρώνεται με χρονοχρέωση. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, η εταιρία επικαλείται τη «μακρόχρονη προηγούμενη δικαστική εμπειρία και νομική παρουσία του ιδρυτή και διευθυντή της Ευάγγελου Α. Καλούση», αλλά και την επιστημονική κατάρτιση έγκριτων δικηγόρων και νομικών (;) σε όλους τους κλάδους της δικαιοσύνης.

Βέβαια, καμία αναφορά δεν γίνεται στο γεγονός ότι ο Ευάγγελος Καλούσης είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2008 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 20 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή για παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε αυτήν και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

Καταδικαστική ήταν και η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία ωστόσο μειώθηκε η ποινή του στα 12 χρόνια κάθειρξης, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα τον περασμένο Φεβρουάριο να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί ο πρώην πρωτοδίκης αφορούσε ευνοϊκή μεταχείριση, το 2001, του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, σχετικά με έκρηξη με νεκρούς που είχε σημειωθεί σε ένα από πρατήρια βενζίνης που διατηρούσε. Αυτό ωστόσο που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο ήταν η αδυναμία του στις δίμετρες ξανθές ουκρανικής, ρωσικής και ρουμανικής καταγωγής, τις οποίες μετρούσε -κυριολεκτικά- με μεζούρα που είχε προσαρμόσει στην πόρτα του διαμερίσματός του, για να διαπιστώσει ότι όντως έχουν ύψος άνω των 1,80 μέτρων. Αυτή η αδυναμία του ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι, εκτός από τα ελληνικά, η ιστοσελίδα της εταιρίας μεταφράζεται στα αγγλικά και τα ρωσικά!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα