Από την αρχή στο… τρέξιμο

Μια «πρώτη» εντελώς διαφορετική σε σχέση με άλλες χρονιές πραγματοποιήθηκε χθες στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν λοιπόν και επίσημα, μέσω της χθεσινής τους διπλής παρουσίας στην Παιανία, την προετοιμασία για την ερχόμενη σεζόν, αλλά τίποτε δεν θύμιζε το παρελθόν.

Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, η σιγουριά, πολλές φορές, έχουν πλέον δώσει εμφανώς τη θέση τους στην αβεβαιότητα, στους χαμηλούς τόνους και στη διστακτικότητα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υποδέχθηκε στο αθλητικό κέντρο 18 ποδοσφαιριστές (το πρωί πέρασαν τα εργομετρικά και ιατρικά και το απόγευμα προπονήθηκαν). Ενας ακόμη Αλμέιδα πάντως, πέραν του Νούνο, ο Ρουίς, θα πλαισιώσει τον Φερέιρα στο τεχνικό τιμ. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να ενσωματωθεί στην προετοιμασία και ο Βιτόλο, ερχόμενος από την Ισπανία. Οι «18» που δήλωσαν «παρών» χθες ήταν οι Ορέστης Καρνέζης, Στέφανος Κοτσόλης, Αλέξανδρος Ταμπάκης, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Στέργος Μαρίνος, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Γιώργος Ιωαννίδης, Μαρσέλο Κάσας, Διαμαντής Χουχούμης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα, Τάσος Λαγός, Νίκος Κουσίδης, Χρήστος Δώνης, Χοσέ Τοτσέ, Αντώνης Πετρόπουλος και ο νεοαποκτηθείς Κώστας Μπαρμπαρούσης. Οι Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν άδεια, αλλά παράλληλα συζητούν με τους διοικούντες το μέλλον της συνεργασίας τους με το «τριφύλλι». Επίσης αρκετοί παίκτες έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων κι έτσι το έργο του Φερέιρα, προς στιγμήν, δυσχεραίνει. Συν ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη, πέραν του Μπαρμπαρούση, προχωρήσει επισήμως σε κινήσεις ενίσχυσης. Κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα και μάλιστα με τριπλή προσθήκη. Η μεταγραφική λίστα του 66χρονου τεχνικού είναι έτσι κι αλλιώς έτοιμη.

Η ενίσχυση

Οι Ιβοριανοί επιθετικοί Σισοκό και Σίο, όπως και ο Πορτογάλος αμυντικός Πίντο, ετοιμάζονται να αφήσουν Βόλφσμπουργκ και Πόρτο αντίστοιχα και να ενταχθούν στον Παναθηναϊκό. Οι διαβουλεύσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα, όπως και σε άλλα, του Φερέιρα και των ανθρώπων της ομάδας παραμένουν διαρκείς. Χθες εξάλλου ο Πορτογάλος τεχνικός είχε μίτινγκ και συζήτησε με τον τεχνικό σύμβουλο Κώστα Ελευθεράκη και τον διευθυντή ακαδημιών Γιάννη Σαμαρά λεπτομέρειες (και) για την προετοιμασία στην Αυστρία. Οπως ανακοινώθηκε, ο Παναθηναϊκός, πέραν της Σάλτσμπουργκ (14/7), θα αντιμετωπίσει σε φιλικό και τη ρωσική Κρασνοντάρ (17/7). Είναι πολύ πιθανό ωστόσο το «τριφύλλι» να συνεχίσει με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας Νέων Παναγιώτη Αγριόγιαννη. Το αν θα διαδεχθεί κάποιος άλλος (ίσως ο Καμπόλης που έφυγε από την ΑΕΚ) τον αποχωρήσαντα Βασίλη Αλεξούδη στο συγκεκριμένο πόστο δεν έχει διευκρινιστεί. Στο μεταξύ, έντονα ακούγεται για τον Παναθηναϊκό η περίπτωση του 33χρονου Αργεντινού μπακ της Ινστιτούτο Ραούλ Νταμιάνι. Ακόμη και για τον 30χρονο συμπαίκτη και συμπατριώτη του γκολκίπερ Χούλιο Τσιαρίνι υπάρχουν φήμες, όμως σε ό,τι αφορά τον άσο οι «πράσινοι» είναι υπερκαλυμμένοι. Την ίδια ώρα δεν παύουν να κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες για το μέλλον του Μπουμσόνγκ. Οσο ο Γάλλος δεν ανανεώνει και τυπικά με τον Παναθηναϊκό, κάτι που δείχνει τυπικό θέμα, τόσο οι Αγγλοι (ΚΠΡ, Αστον Βίλα) ελπίζουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα