«Ανέκδοτο» και ο Κάμερον στο Facebook

Μετά τη Λαγκάρντ ήρθε και η σειρά του Κάμερον, καθώς κατά τα φαινόμενα ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλλον πήρε αψήφιστα το γεγονός ότι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγινε στόχος ενός ολόκληρου λαού μετά τις πρόσφατες -πλην όμως περίφημες- συγκριτικές δηλώσεις της για τους Ελληνες και τα παιδιά του Νίγηρα.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν οι Ελληνες βγήκαν στις διαδικτυακές επάλξεις, προκειμένου να απαντήσουν στις προκλητικές δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον που αφορούσαν στο κλείσιμο των βρετανικών συνόρων προκειμένου να παρεμποδιστεί η είσοδος οικονομικών μεταναστών στη χώρα, αν η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη και χρεοκοπούσε. Με όπλα τους τα σκληρά σχόλια και βέβαια το χιούμορ, οι χρήστες του Διαδικτύου τα είπαν… ένα χεράκι στον Βρετανό πρωθυπουργό, προτείνοντάς του μάλιστα να απελάσει πίσω στην Ελλάδα, την κλεμμένη Καρυάτιδα και τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα!

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να αρχίσει να απελαύνει τους Ελληνες πολίτες και να κλείσει τα σύνορα της Αγγλίας για τους Ελληνες. Ισως θα έπρεπε να σκεφτεί να αρχίσει την απέλαση με αυτήν» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας που κυκλοφόρησε χθες ευρύτατα στο Διαδίκτυο. Η φωτογραφία απεικόνιζε βέβαια την «πρώτη κυρία του Παρθενώνα, την κλεμμένη από τον λόρδο Ελγιν Καρυάτιδα, που συνεχίζει να παραμένει «όμηρος» της βρετανικής πολιτιστικής πολιτικής στο Βρετανικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μαζί με άλλα αριστουργήματα του Παρθενώνα.

Εντονες βέβαια ήταν και οι αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης στον Βρετανό πρέσβη, ενώ και ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας Γ. Χατζημαρκάκης σχολίασε σκωπτικά ότι, προτού κλείσει τα σύνορά της η Βρετανία, «φαντάζομαι θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από καθετί ελληνικό, επιστρέφοντας στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα