«Eμεινα για το πρωτάθλημα»

Προτού η αποστολή του Παναθηναϊκού μπει στο αεροπλάνο της (χθεσινής) αναχώρησης για το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, όπου για ένα δεκαήμερο θα «χτίζεται» η νέα ομάδα, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ αναφέρθηκε στους στόχους του «τριφυλλιού»: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι εγώ και η οικογένειά μου. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του. Παρά την κακή σεζόν, είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό αποφάσισα να συνεχίσω. Θα παλέψουμε για την είσοδό μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πάνω απ’ όλα να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαι εδώ δύο χρόνια και δεν έχω πάρει ένα πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο, υπάρχει κι ο Ολυμπιακός. Εμείς έχουμε μία νέα ομάδα, θα χρειαστούμε χρόνο για να είμαστε τόσο καλοί, αλλά με την υποστήριξη των φιλάθλων θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε». Ο Γάλλος μπακ εξάλλου, που προορίζεται και για αρχηγός, έστειλε μήνυμα υποστήριξης στο εγχείρημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, της οποίας θα γίνει και μέλος. Η «πράσινη» αποστολή εγκαταστάθηκε ήδη στην Αυστρία, με τον Φερέιρα να αναμένει στο ακουστικό του τα ευχάριστα για την τριπλή υπόθεση των Κατσουράνη, Καραγκούνη, Κουίνσι.

Σήμερα, ωστόσο, ξεκινά η (ηλεκτρονική) διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Από αύριο ανοίγουν τα σημεία διάθεσης για το κοινό, σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ, όπου μαζί με την αγορά των διαρκείας ο κόσμος θα μπορεί επίσης να εγγράφεται ως μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Αλλωστε, έως την Πέμπτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το τυπικό της μεταβίβασης του 54,7% του πλειοψηφικού πακέτου από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη προς το κίνημα που ίδρυσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο… μαθητής

«Θα προσπαθήσω να μάθω πολλά πράγματα δίπλα στον Φερέιρα» είπε ο Βελάσκες προτού πετάξει με την υπόλοιπη αποστολή στην Αυστρία, προσθέτοντας ότι «είναι ένας σπουδαίος προπονητής, όπως και ο Παναθηναϊκός ένας σπουδαίος σύλλογος. Αρχικά μας περιμένει ένας δύσκολος αντίπαλος για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επειτα αρχίζει το πρωτάθλημα και ελπίζω να τα πάμε εξίσου καλά και στις δύο διοργανώσεις. Είμαι συγκινημένος, γιατί θα αγωνιστώ σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο». Στα μεταγραφικά, επανήλθε (έπειτα από καιρό) το όνομα του Πορτογάλου Ούκρα. Οι Πορτογάλοι, γνωρίζοντας ότι ο Φερέιρα κινείται για επιθετικό, επανέφεραν τον 24χρονο Ούκρα στην «πράσινη» επικαιρότητα· έναν παίκτη που ανήκει στην Πόρτο, αλλά συνεργάστηκε πέρυσι με τον Ζαρντίμ στην Μπράγκα. Για τον Παναθηναϊκό ακούστηκαν και οι επιθετικοί Μπρούνο Φορναρόλι και Ρουί Φόντε. Ο Ουρουγουανός Φορναρόλι είναι 25 ετών, ανήκει στη Σαμπντόρια και πρόσφατα αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νασιονάλ Μοντεβίδεο. Ο 22χρονος Φόντε της Εσπανιόλ είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και έχει περάσει από Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Κρίσταλ Πάλας και Αρσεναλ. Σε ό,τι αφορά τον Λέτο, παρότι θα μείνει για πολύ καιρό εκτός δράσης, ο Παναθηναϊκός τού έχει προτείνει νέο -μειωμένο- συμβόλαιο. Και ο Αργεντινός επιφυλάσσεται να απαντήσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα