Παρελθόν πλέον ο Νικολόπουλος

Ο κύκλος της σύγκρουσης που είχε ξεκινήσει με την επιστολή παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας έκλεισε τελικά χθες με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Αφορμή ένα twitter του βουλευτή Αχαΐας που χαρακτήριζε την επαναδιαπραγμάτευση «όνειρο που λησμονήσαμε». Αυτό λειτούργησε για το Μαξίμου ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα να τεθεί με απόφαση του κ. Σαμαρά εκτός Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για διαγραφή του έπαιξε η επιστολή που είχε στείλει ο βουλευτής προς τη «δημοκρατία» και δημοσιεύτηκε ολόκληρη τη Δευτέρα. Με αυτήν έριχνε το γάντι στον πρωθυπουργό και προκαλούσε τη διαγραφή του. Ιδιαίτερα η φράση του «τι νόημα έχει άλλωστε να εκλέγεται μία Κυβέρνηση και να καταρρέει την επομένη, εφαρμόζοντας μία πολιτική που ισοδυναμεί με απασφάλιση χειροβομβίδας;» σήμανε την αντίστροφη μέτρηση. Αλλωστε και ο ίδιος, κλείνοντας την ίδια επιστολή, έγραφε: «Εάν διαγραφεί ο “αντάρτης Νικολόπουλος” η θυσία του θα εξαγνίσει το Μνημόνιο, θα ηρεμήσει την τρόικα και θα φιμώσει τον λαό;»

Χθες έγραψε στο twitter: «Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, “όνειρο ήταν, τη λησμονήσαμε”! Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;». Σε άλλο tweet που ακολούθησε ανέφερε: «Υφεση για το βιβλίο Γκίνες. Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα συνεχή χρόνια σε ύφεση από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο! Ο τόπος δεν αντέχει άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το twitter το διάβασε το πρωί ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Σαμαρά και τον ενημέρωσε αμέσως. Αμέσως κάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του και ανακοίνωσε την απόφασή του: «Δεν πάει άλλο. Αρκετά. Δεν θα περιμένουμε να κάνει μπάχαλο και την εκλογή γραμματέα του κόμματος για να γίνει ήρωας» φέρεται να τους είπε. Ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και παρέλαβε την παρακάτω επιστολή: «Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Νικολόπουλος έμαθε τη διαγραφή του στο Μαράθι Χανίων όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Σύμφωνα με συνεργάτες του, περιμένει να κληθεί στο Πειθαρχικό και θα προτείνει, όπως λέει, ως μάρτυρα υπεράσπισής του τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά!

Νίκος Ελευθερόγλου


Εβαλε στο στοχάστρο και τους Βενιζέλο-Κουβέλη

Μπορεί το twitter να «τρώει» τώρα και πολιτικούς, αλλά η συνέντευξη που έδωσε στο Διαδίκτυο ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν ακόμη πιο επιθετική. Στο στόχαστρο του τέως υφυπουργού και βουλευτή Αχαΐας είχε βρεθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει ότι «ο κ. Κουβέλης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τώρα μας διευκρινίζει ότι επειδή δεν του αρέσει να κοροϊδεύει τον λαό μίλησε προεκλογικά για σταδιακή απαγκίστρωση, και κοροϊδεύει τον λαό τονίζοντας το σταδιακή». Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο ίδιος όμως και η ΔΗΜ.ΑΡ. -που από εσάς τους νέους άκουσα την περιπαιχτική επεξήγηση “δεν ΗΜαστε Αριστεροί”- στηρίζει αυτή τη μνημονιακή κατεύθυνση, που θα ακολουθηθεί και με μεγαλύτερη ένταση στη συνέχεια». Στην ίδια συνέντευξη επιτίθεται τόσο στον κ. Σαμαρά όσο και στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη λέγοντας: «Δεν γνωρίζουν ότι αφού οριστικοποιηθούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου θα έρθουν και νέα, συμπληρωματικά, για την κάλυψη των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού;» Ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε επίσης ότι από τον Μάιο του 2010 οι Ελληνες δεν ακούνε τίποτε άλλο παρά για περικοπές και για νέα μέτρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο εις βάρος των πολυτέκνων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Τα καρφιά για την ποινή του!

Ο Ν. Νικολόπουλος, σε δήλωση που έκανε μετά τη διαγραφή του, υποστηρίζει ότι την πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ και ότι η αιτία δεν ήταν το tweet που ανέβασε, αλλά οι πολιτικές του θέσεις. Στη δήλωσή του αναφέρει τονίζει μεταξύ άλλων: «Η διαγραφή μου είναι ένα σιωπητήριο άγγελμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι το “τότε” δεν είναι “τώρα” και πως για μία ακόμα φορά ο λαός μας θα πρέπει να υποστεί την ανακολουθία έργων και πράξεων μίας κυβέρνησης.

Αποδέχομαι κάθε “ποινή” που μου επιβάλλει το σημερινό σύστημα ηγεσίας της παράταξης, που ποτέ δεν θα πάψω να θεωρώ “σπίτι” μου. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω πως θα παραμείνω εδώ, όρθιος, για να υπερασπιστώ το “Οχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όχι σε νέα μέτρα ύφεσης! Οι δικές μου επάλξεις αγώνα δεν άλλαξαν ποτέ, ακόμα και όταν ο πολιτικός μου μέντορας, κ. Κ. Στεφανόπουλος, αποχωρούσε κάποτε από την παράταξη ή όταν αποχωρούσε από αυτή ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., καθώς και όσοι άλλοι, κατά καιρούς, έφυγαν από αυτή».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα