Αχαρνών: Απόγνωση στις φαβέλες

Με μια ακόμα αναλυτική επιστολή-κόλαφο της επιτροπής τους προς την Πολιτεία που αδιαφορεί, οι κάτοικοι του ΣΤ’ Διαμερίσματος της Αθήνας, που δεινοπαθούν από τη λαίλαπα του εισαγόμενου εγκλήματος, κλείνουν αύριο το βράδυ την οδό Αχαρνών και προειδοποιούν ότι πλέον ο καθένας, για ό,τι συμβεί στην «κόκκινη» ζώνη, αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γνωστές «μοτοπεριπολίες» των αντιεξουσιαστών αναλαμβάνουν δράση με «αντιφασιστική» πορεία. Η περιοχή εδώ και μήνες μυρίζει μπαρούτι. Η πρώτη έκρηξη έγινε το ξημέρωμα της 26ης Σεπτεμβρίου, όταν Ελληνες πολίτες με ξύλα, ρόπαλα και σκουπόξυλα πήραν τον νόμο στα χέρια τους στην ευρύτερη ακτίνα της πλατείας Αμερικής, έσπασαν καταστήματα μεταναστών και πήραν στο κυνήγι λαθρέποικους.

Στις 8 το βράδυ της Παρασκευής έχει προαναγγελθεί ότι θα κλείσει η οδός Αχαρνών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία (εάν επιτραπεί από την Αστυνομία) επί των οδών Αχαρνών – Φυλής – Αγ. Μελετίου – Μ. Βόδα, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Αχαρνών.

Τα κεντρικά συνθήματα που κυριαρχούν στην επιστολή-καταγγελία των κατοίκων είναι:

– Δεν πάει άλλο, γιατί η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή είναι κατακόρυφη.

– Δεν πάει άλλο, γιατί μετατρέψατε την περιοχή μας σε «σκουπιδοτενεκέ» της πρωτεύουσας και όλοι βολεύονται μέσα στη σιωπή.

-ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΙΑ: Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε πέρα από τις επιθέσεις που δεχόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές και φασίστες.

Η επιστολή

«Δεν πάει άλλο…»

Προς κ.κ. βουλευτές Αθηνών

Διευθυντές δελτίων ειδήσεων

Διευθυντές εφημερίδων

Διευθυντές ενημερωτικών εκπομπών

Δήμαρχο Αθηναίων

«Μόνο εάν είσαι τυφλός, δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός, δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος, δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει…»

Κάποτε, η περιοχή μας ήταν μία από τις καλές μεσοαστικές γειτονιές της Αθήνας. Η εικόνα αυτή άλλαξε δραματικά. Τα τελευταία δύο χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ασφυκτιούμε από τις συνθήκες γκέτο που έχουν διαμορφωθεί. Οι εκκλήσεις μας προς τον Δήμο Αθηναίων και την Αστυνομία πέφτουν στο κενό. Πριν από μερικές ημέρες, το αίσθημα του «δεν πάει άλλο» μας έκανε «να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας».

Ολόκληρη η περιοχή είναι πλέον ένα γκέτο από αμέτρητους και μη καταγεγραμμένους λαθρομετανάστες που κατουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν, στις πλατείες μας, στις πόρτες μας, και ενοχλούν σεξουαλικά τις γυναίκες. Τίθεται σοβαρότατος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Κάθε δρόμος μας, κάθε πλατεία μας είναι δικό τους σημείο αναφοράς.

– Δεν πάει άλλο, γιατί παρακολουθούμε ανήμποροι αυτό το οικτρό θέαμα της πλήρους απαξίωσης της γειτονιάς μας, μη έχοντας συμπαράσταση από κανέναν φορέα της Πολιτείας.

– Δεν πάει άλλο, γιατί δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας χωρίς το αίσθημα του φόβου.

– Δεν πάει άλλο, γιατί η νομιμότητα για το τι ενοικιάζεται και για το ποια χρήση έχει πάει περίπατο.

– Δεν πάει άλλο, γιατί τα ακίνητά μας πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

– Δεν πάει άλλο, γιατί βιώνουμε απεγνωσμένοι την καθημερινότητά μας, απογοητευμένοι για το μέλλον.

– Δεν πάει άλλο, γιατί πληθαίνουν οι υπόγειες εκκλησίες κάθε θρησκείας και δόγματος και η μετατροπή άθλιων υπογείων σε μουσουλμανικά σχολεία.

– Δεν πάει άλλο, γιατί η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή είναι κατακόρυφη.

– Δεν πάει άλλο, γιατί μετατρέψατε την περιοχή μας σε «σκουπιδοτενεκέ» της πρωτεύουσας και όλοι βολεύονται μέσα στη σιωπή.

ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΙΑ Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε πέρα από τις επιθέσεις που δεχόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές και φασίστες.

ΦΤΑΝΟΥΝ οι υποσχέσεις και οι φθηνές δικαιολογίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απογκετοποίηση της περιοχής μας, με την καταγραφή των αλλοδαπών και τον καταμερισμό τους ισομερώς σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να συνυπάρχουμε με τους αλλοδαπούς και όχι να είμαστε σε ομηρία.

Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε την Αχαρνών για να κοινοποιήσουμε σε εσάς ότι η κατάσταση είναι δραματική και ανεξέλεγκτη, η κατάφορη παραβίαση της νομιμότητας αβάσταχτη και όλα κρέμονται από μια κλωστή…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΝΙΟΒΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ ΩΡΑ 20.00

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ (Αχαρνών – Φυλής – Αγ. Μελετίου – Μ. Βόδα – Αχαρνών

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ)

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα