Προειδοποιούν τον Στουρνάρα για το χαράτσι!

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες με αφορμή την εντολή του να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι, παρά την αντίθετη δικαστική απόφαση, απευθύνει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος ένα 24ωρο πριν από τη συζήτηση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς επικαλούμενοι τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν στην εντολή του κ. Στουρνάρα για μη σεβασμό της δικαστικής απόφασης από τους υπευθύνους της ΔΕΗ με κυβερνητική κάλυψη, με ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος -εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν- θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός μέλος της κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά τον νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Και καταλήγουν: «Το Δ.Σ. της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων που ενδεχομένως το πράττουν, εφόσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου». Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση από λειτουργούς της Δικαιοσύνης για την απόφαση της κυβέρνησης να μη σεβαστεί την κρίση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι από τη στιγμή της κοινοποίησής της στη ΔΕΗ θα έπρεπε να σταματήσει η είσπραξη του τέλους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί εν συμβουλίω στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναστολής της εν λόγω απόφασης. Η αίτηση κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την επίκληση λόγων δημόσιου συμφέροντος, καθώς και της ανεπανόρθωτης βλάβης που θα υποστεί από την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης το Δημόσιο λόγω του τεράστιου ελλείμματος που θα δημιουργηθεί στον Προϋπολογισμό. Σύντομα θα προσδιοριστεί από τον Αρειο Πάγο και η ημερομηνία συζήτησης της αίτησης αναίρεσης.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα