Σύσκεψη στο άψε – σβήσε

Κλειστά κράτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί τα χαρτιά τους στα καυτά θέματα της συνάντησης που είχαν χθες. Εξάλλου, ίσως ήταν από τις πιο σύντομες συνομιλίες που έκαναν, καθώς κράτησε λιγότερο από δύο ώρες και, απ’ ό,τι έγινε γνωστό, δεν υπήρξαν οι εντάσεις του παρελθόντος.

Εάν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, ήταν και η τελευταία συνάντηση που είχαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στο Μαξίμου για το 2012. Για «ανασχηματισμό – συντονισμό της κυβέρνησης – εκλογικό νόμο» τα στόματα παρέμειναν ερμητικά κλειστά. Για το μόνο που βγήκε εμφανώς λευκός καπνός ήταν το φορολογικό, για το οποίο οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν επί της ουσίας, το ερώτημα βέβαια παραμένει τι θα πράξουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συζήτησαν και τα θέματα της καθημερινότητας που καίνε, και κυρίως το σκηνικό που διαμορφώνεται με τα σκουπίδια στους δρόμους και τους κλειστούς δήμους. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγυρίσματα και πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση στις αποφάσεις που έχει πάρει στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της. Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και ο υπουργός Οικονομικών ήταν πιο αναλυτικοί στις δηλώσεις που έκαναν εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα ένα δίχτυ προστασίας των ασθενέστερων πολιτών.

«Συζητήσαμε και για τους αγρότες, τις ευπαθείς ομάδες, τις ανάγκες για θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους αυτού του τόπου» υποστήριξε, ενώ για το φορολογικό είπε: «Εχουμε σύμπτωση στα περισσότερα σημεία, όπου υπάρχουν αποκλίσεις θα τα συζητήσουμε στη Βουλή».

Ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στον συντονισμό της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν τέθηκε καθόλου το θέμα του ανασχηματισμού αλλά «έχουμε συζητήσει πώς και με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσουμε τον συντονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κάθε υπουργείο ξεχωριστά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία και «το θέμα είναι να ανακόψουμε την ύφεση, να αποκτήσουμε ξανά θετικό πρόσημο, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να νιώσει ο Ελληνας ασφαλής». Για το φορολογικό νομοσχέδιο υποστήριξε ότι είναι μικρές οι αποκλίσεις. Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε τονίσει ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και ανηφορικός. Για το χαράτσι της ΔΕΗ είχε υποστηρίξει ότι θα περιμένει την απόφαση.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα