Μεταφέρουν τον αγώνα στα δικαστήρια!

Στο πεδίο της Δικαιοσύνης μεταφέρει πλέον η ΠΟΕ-ΟΤΑ την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον «πόλεμο» που έχει κηρύξει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να βάλει τέλος στις απεργιακές της κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν κρατήσει περίπου έναν μήνα, και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της -και φυσικά και τους αγώνες της- στην έναρξη ενός μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της διαθεσιμότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση κατόπιν εντολής των σκληρών δανειστών μας.

«Η διάταξη παραμένει “στα χαρτιά”, καμία διαπιστωτική πράξη εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει αποσταλεί, ενώ σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβουλίων των δήμων της χώρας έχει λάβει αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων. Αποδείξαμε με τον δίκαιο αγώνα μας πως και κοινωνικά αλληλέγγυοι είμαστε, δείχνοντας “ευαισθησία” στους τομείς καθαριότητας και παιδικών σταθμών, μην επιτρέποντας να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις μας» αναφέρει στην απόφασή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζουν ότι «ήρθε η στιγμή η σωρεία των αντισυνταγματικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που στον πανικό του υπέγραψε ο “έγκριτος συνταγματολόγος” Αντώνης Μανιτάκης, να κριθούν και να εκπέσουν στα ελληνικά δικαστήρια. Και βέβαια η ελληνική Δικαιοσύνη δεν αποτελεί “παράρτημα” του κάθε υπουργού, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαλύσει ό,τι ακόμη έχει μείνει όρθιο. Ο αγώνας μας δεν τελείωσε. Δεν ανατρέψαμε τα “βάρβαρα” μέτρα και την πολιτική τους, που γυρνάνε τη ζωή μας στον Μεσαίωνα. Εχουμε ακόμη δύσκολο δρόμο μπροστά μας που πρέπει να διανύσουμε».

Αλλωστε, στη φαρέτρα της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπάρχουν ήδη τέσσερις δικαστικές αποφάσεις, των Πρωτοδικείων Ξάνθης, Κοζάνης, Αθηνών και Πατρών, που μπλοκάρουν προσωρινά το μέτρο της διαθεσιμότητας. Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήδη έχει στείλει συγκεκριμένες οδηγίες προς τους εργαζομένους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας τους να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, έτσι ώστε να στηριχθεί αργότερα η όποια δικαστική προσφυγή τους.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα