Ο… αποθηκάριος Μ. Καραμπέρης

Από το ιατρείο των φυλακών στην αποθήκη και από εκεί στα γραφεία. Κανονικό… ωράριο κάνει στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου κρατείται μέχρι να γίνει η δίκη του, ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος κατηγορείται ως ο ιθύνων νους ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα τοκογλύφων που έδρασαν στη Θεσσαλονίκη. Πολύτιμες υπηρεσίες στο λογιστήριο των φυλακών προσέφερε και ο πρώην ισχυρός άντρας του ΣΔΟΕ στη Βόρεια Ελλάδα Χρήστος Παπαχατζής που κατηγορείται επίσης για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα.

Παρά τα 61 χρόνια του, ο επιχειρηματίας εργάζεται κανονικά στη φυλακή, όπου οι κρατούμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάνοντας μεροκάματα. Αλλες φορές στο ιατρείο, άλλοτε στα γραφεία και μερικές φορές ακόμη και στην αποθήκη, ο Μάρκος Καραμπέρης προσπαθεί να φανεί εργατικός, χωρίς να δίνει αφορμή για αρνητικά σχόλια κόντρα στο βούλευμα που τον περιγράφει αμείλικτο και στυγνό στις συναλλαγές του με τα θύματα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λένε ότι προσπαθεί να φαίνεται χρήσιμος και συνεργάζεται αρμονικά με τους άλλους εργαζόμενους κρατουμένους και μέχρι προχθές, πριν από την αποφυλάκιση του συγκατηγορουμένου του Χρήστου Παπαχατζή, τον βοηθούσε στα γραφεία των φυλακών.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος που τον παραπέμπει σε δίκη, ο Μάρκος Καραμπέρης -η δράση του οποίου συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη- περιμένει την ώρα που θα βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Στο λογιστήριο

Στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας οι υπάλληλοι μάλλον… λυπήθηκαν όταν ήρθε η απόφαση βάσει της οποίας το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής αποφυλακίζεται με εγγύηση.

Με άριστες γνώσεις οικονομικών, είχε τα καλύτερα προσόντα από οποιονδήποτε προκάτοχό του στο λογιστήριο των φυλακών.

«Βοηθούσε πάρα πολύ με τις γνώσεις του. Εκανε πολύ σημαντική δουλειά και εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντα που του είχαμε αναθέσει. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και χρειαζόμαστε άτομα που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις» είπαν στη «δημοκρατία» υπάλληλοι των φυλακών. Το λογιστήριο διαχειρίζεται τα χρήματα των κρατουμένων, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα να τα κρατούν επάνω τους. Το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ… παίζει στα δάχτυλα τα οικονομικά εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους συγκρατουμένους του, αλλά καλύπτοντας και με το παραπάνω τις ανάγκες της φυλακής.

Το κύκλωμα στο οποίο κατηγορείται ότι συμμετείχε ο Μάρκος Καραμπέρης εξαρθρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2012, έπειτα από μια γιγαντιαία επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα