«Μπαμπά, σκότωσα Ταλιμπάν»

 Ο πρίγκιπας δεν είναι μόνο γυμνός αλλά και δειλός. Τουλάχιστον αυτόν τον τίτλο απέτισαν οι Ταλιμπάν στον πρίγκιπα Χάρι, αφού εκείνος συνέκρινε την αποστολή θανάτου στο Αφγανιστάν με βιντεογκέιμ. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τους υποψήφιους «στόχους-θύματα» ένας δολοφόνος ευγενικής καταγωγής, ο οποίος πατά ένα κουμπί και σκορπίζει τον θάνατο;

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που έλαβε ενεργό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά τον θείο του, δούκα της Υόρκης, «ομολόγησε» ότι σκότωσε Ταλιμπάν από το πιλοτήριο ελικοπτέρου Απάτσι.

Υποστήριξε τη θέση ότι «αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή», υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της «θητείας» του στο Αφγανιστάν ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά παρά επιθετικά. «Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στους δικούς μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι» δήλωσε, ενώ υπενθύμισε την ανάγκη του «να αντιμετωπίζεται ως ένας κανονικός στρατιώτης», παρόλο που ο πατέρας του τού επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει να ξεχνά τον βασιλικό του τίτλο. Ο πρίγκιπας Χάρι όμως δεν είναι ένας συνηθισμένος γαλαζοαίματος.

Η εξομολόγηση του 28χρονου δεν αφορούσε μονάχα στην «πριγκιπική εμπειρία πολέμου» αλλά και στο «περιστατικό Λας Βέγκας»· εκεί όπου είχε «αιχμαλωτιστεί γυμνός» από τα φωτογραφικά φλας «απογοητεύοντας τον εαυτό του, την οικογένειά του και αρκετούς άλλους» όπως ο ίδιος είπε. «Είχα συμπεριφερθεί περισσότερο ως στρατιώτης και λιγότερο ως πρίγκιπας» ομολόγησε.

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ο Χάρι ξεχνά ότι είναι πρίγκιπας. Εξάλλου, υπάρχουν φορές που θεωρεί μάλλον τροχοπέδη την «πριγκιπική του ταυτότητα», όπως όταν πρόκειται για ζητήματα καρδιάς. «Το να είσαι πρίγκιπας είναι μια αδιάκοπη μάχη ανεύρεσης της αγάπης». Τάδε έφη ο «μικρός πρίγκιπας», που, όπως φαίνεται, δεν έχει βρει ακόμα «το δικό του τριαντάφυλλο».

Δήμητρα Αθανασοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα