Ο ανάλγητος Στουρνάρας και ο αδιάβαστος Τσίπρας!

«Οσα χάσατε ξεχάστε τα». Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή, ο οποίος, απαντώντας σε άσχετη με το θέμα ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να διαλύσει κάθε ψήγμα αισιοδοξίας και να ξεκαθαρίσει ότι μόνος στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και όχι των εισοδημάτων.

«Δεν υποσχόμαστε ραγδαία αποκατάσταση του εισοδήματος που έχει χαθεί. Θα κάνουμε όμως κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνουν όλες εκείνες οι αλλαγές που θα φέρουν κυρίως αλλαγή κλίματος και αποκατάσταση εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο πρώτος παράγοντας που θα βελτιώσει την αύξηση του εθνικού προϊόντος και θα μειώσει την ανεργία: η αποκατάσταση εμπιστοσύνης» είπε ευθέως ο κ. Στουρνάρας. Ετσι η αμέσως μετέπειτα αναφορά του ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων ή σε αύξηση φορολογίας έμοιαζε με παρηγοριά στον άρρωστο.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετέβη χθες στη Βουλή παντελώς αδιάβαστος και υποτονικός ευνόησε τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατάφερε στη «δύσκολη» θεωρητικά ερώτηση για την ομολογία λάθους του ΔΝΤ στον υπολογισμό του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή να βγει κι από πάνω και να καλλιεργήσει πολιτικό προφίλ. «Είστε μνημονιακότερος των μνημονιακών. Φέρνετε την κοινωνική κόλαση και το κοινωνικό κραχ» ήταν τα μόνα επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας την ευκαιρία ακόμα και στον εξωκοινοβουλευτικό Γιάννη Στουρνάρα να τον κάνει να φαίνεται λίγος.

«Αντιλαμβάνομαι και είναι προφανές ότι αισθάνεστε ασφυκτικά ανάμεσα στα στελέχη σας. Επιλέξατε λάθος θέμα για τους επικοινωνιακούς σας τακτικισμούς. Η πολιτική Βαβέλ που σχεδιάσατε ραγίζει σήμερα από το βάρος της κακοφωνίας των στελεχών σας» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφορικά με το λάθος του ΔΝΤ στον υπολογισμό του πολλαπλασιαστή ο Γ. Στουρνάρας δεν δίστασε «να τη βγει» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά, αφού εξαπέλυσε σχεδόν προσωπική επίθεση στον Ολι Ρεν. «Κάνει λάθος ο Ολι Ρεν αν πιστεύει ότι η ευθύνη για την ύφεση είναι όλη της Ελλάδας και του το έχω πει. Αλλά εσείς (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ) μας ζητάτε με τον πιο ανεύθυνο τρόπο να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τους κόπους των πολιτών» είπε ο κ. Στουρνάρας. Τέλος, με αφορμή τις δηλώσεις του γ.γ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα. Απαντώντας, ωστόσο, ο Γ. Στουρνάρας, έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Μέργου σε θανάσιμο βαθμό, με αποτέλεσμα να υποστεί τη βία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα