Σχέδιο απόδρασης «Πυρήνων»

Απόδραση των κρατούμενων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς από τις Φυλακές Κορυδαλλού, και μάλιστα με ελικόπτερο σε στιλ… Παλαιοκώστα – Ριζάι, φαίνεται ότι σχεδίαζαν τα μέλη της ομάδας που έκανε τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης! Μέσα σε ένα από τα πέντε στικάκια (usb) που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν αναλυτικά σχέδια και καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού της απόδρασης, η οποία θα γινόταν στα πρότυπα των δύο αποδράσεων που έχουν γίνει από τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι από τις ίδιες φυλακές με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο συγκεκριμένο στικάκι, ανάμεσα στις άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον σχεδιασμό της απόδρασης, βρέθηκαν μέχρι και πληροφορίες για εταιρίες ενοικίασης ελικοπτέρων, αλλά και οι λόγοι (που θα επικαλούνταν όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση) για τους οποίους θα μπορούσε να νοικιαστεί το ελικόπτερο (ή τα ελικόπτερα) χωρίς να κινηθούν οι υποψίες εταιριών και συνακόλουθα των διωκτικών Αρχών!

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, από τα πέντε στικάκια που βρέθηκαν κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα (οίκημα ασφαλείας, όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία) στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 το ένα έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση – ανάλυση.

Τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν ως περιεχόμενο (πέρα από τα σχέδια για την απόδραση με το ελικόπτερο) κείμενα επιστολών που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες, κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.), επιστολή των συλληφθέντων Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τη 12η Οκτωβρίου 2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα λίγες ώρες αργότερα, στις 13-10-2012, κείμενο του συλληφθέντα Γιάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε για τελευταία φορά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στις 12.56 της 22ας Αυγούστου 2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα στις 17.58 της ίδιας ημέρας, καθώς και διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε ένα από τα τέσσερα usb που βρέθηκαν υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών που πιθανότατα αποτελούσαν στόχους ληστειών. Σε κάποιες από αυτές τις τράπεζες υπήρχαν σημειωμένα και τα ονόματα των διευθυντών τους, κάτι που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να σχεδίαζαν ακόμα και απαγωγές!

Τέλος, από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών στο συγκεκριμένο κρησφύγετο έχουν βρεθεί επιπλέον μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα οι δράστες είχαν τον οπλισμό τους, τον οποίο πήραν μαζί τους όταν αναχώρησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα