Λατέρνα, φτώχεια και κονδύλια

Μερικές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψεις πράγματα που διαβάζεις, ακούς, μαθαίνεις – και δεν αναφέρομαι μόνο στις θετικές ειδήσεις του στιλ «ανακαλύφθηκε κοίτασμα διαμαντιών στην αυλή της οικίας Στουρνάρα και ο υπουργός τα χάρισε στο ΙΚΑ με όρο να αυξηθεί η κατώτατη σύνταξη». Υπάρχουν κι άλλες ειδήσεις, τις οποίες δεν γνωρίζεις αν πρέπει να εκλάβεις ως καλαμπούρι ή γελοιωδώς… πραγματική πραγματικότητα. Μία από αυτές είναι η δημοσίευση αποσπασμάτων από το υπό έκδοση αυτοβιογραφικό πόνημα (πεπόνι-μα θα του ταίριαζε καλύτερα) της Γιάννας Αγγελοπούλου, από τη στήλη του Στέφανου Κασιμάτη στην «Καθημερινή». Το αστείο της υπόθεσης δεν είναι η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του έργου της ιδεολόγου πλην κατατρεγμένης προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αστείο είναι το ίδιο το κείμενο – και χωρίς κανείς να το επιδιώκει. Απλά συμβαίνει! Σε ένα από τα επίμαχα αποσπάσματα, η Γιάννα Αγγελοπούλου θυμάται με πίκρα και λίγες ενοχές το γεγονός ότι αποφάσισε να μην παραστεί στους γάμους της Αλεξίας, της κόρης του πρώην βασιλέως Κωνσταντίνου, ούτως ώστε να μην κακοκαρδίσει τον Κώστα Σημίτη (ήταν πρωθυπουργός τότε).

Γκωτιέ

Σε γενικές γραμμές είναι σωστή η απόφαση της -κατά Μαλβίνα- «χαλυβούργαινας» να μη στενοχωρήσει τον Σημίτη. Οποτε θλίβεται ο αγαπημένος πολιτικός, γκριζάρουν οι φολίδες του. Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Το κείμενο, που σύμφωνα με τον συντάκτη της «Καθημερινής» θα περιλαμβάνεται στο χαλυβουργαίνειο βιβλίο, είναι τόσο ναΐφ (αφελές) και φέρει τόσο μεγάλη σφραγίδα ακούσιου αυτοδιασυρμού, ώστε σε υποχρεώνει να αμφισβητείς την ακρίβειά του.

Πάρτε γεύση: «Ετσι έμεινα στο σπίτι. Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου και ήμουν απογοητευμένη που έχανα τη γιορτή, ειδικά επειδή είχα αγοράσει ένα όμορφο σύνολο για την περίσταση (εντούτοις, όχι τόσο υπερβολικό όσο το σύνολο του Γκωτιέ, το οποίο θα φορούσα μια μέρα στον γάμο του Πρίγκηπα Γουίλλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον)».

Απορίες εκ των ανωτέρω:

1. Διαβάζουμε προδημοσίευση από έργο που συνέγραψε η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ μεθυσμένη;

2. Ακόμα κι αν έχεις δισεκατομμύρια, είναι τόσο δύσκολο να αποκρύψεις από τα αδιάκριτα μάτια του κοινού το αληθινό εγώ σου;

3. Για να προμηθευτεί κάποιος το έργο της κυρίας Αγγελοπούλου θα πληρώνει ή θα πληρώνεται;

Τα «δίδυμα» εικαστικά για το μίνι αφιέρωμα στη Χάρη της είναι δημιουργίες του Hyperion, φερέλπιδος ιλουστράτορα και μαθητευόμενου γραφίστα!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα