Σκουριές: Νεύρα και νέες εντάσεις

Μια προσαγωγή μαθητή είχε χθες το… μενού στην Ιερισσό -στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου «σίριαλ» των Σκουριών-, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συμμαθητών του και τους έβγαλε στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν. Χθες προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου ένας μαθητής της τρίτης λυκείου, αλλά και ένας πρωτοετής σπουδαστής του ΤΕΙ Καβάλας από την Ιερισσό, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κάτοικοι της περιοχής μετέβησαν στον Πολύγυρο, πολλοί εκ των οποίων γονείς, ενώ το Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού, έπειτα από ψηφοφορία των μαθητών, έμεινε χθες κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης. «Εκφράζουμε την απογοήτευση και την αγανάκτησή μας για τα δυσάρεστα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και επηρεάζουν αφενός την κοινωνία και αφετέρου το ίδιο το σχολείο. Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρουνε απ’ τη Χαλκιδική» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι μαθητές, οι οποίοι έκαναν πορεία στους δρόμους της Ιερισσού και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

«Είναι ανήκουστο. Ακουμπάνε πλέον τα παιδιά μας. Με ποιο κίνητρο και για ποιους λόγους έγιναν αυτές οι προσαγωγές; Μιλάμε για έναν μαθητή λυκείου και ένα σπουδαστή. Παιδιά 18 χρονών» σημείωσε μιλώντας στη «δημοκρατία» το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ιερισσού κατά των μεταλλείων Γιάννης Βεργίνης, που μετέβη στον Πολύγυρο μαζί με άλλους, για να βρεθούν κοντά στους προσαχθέντες. «Κάτω τα χέρια από τις ψυχές των παιδιών μας. Μόνο αυτό έχουμε να πούμε» τόνισε, σημειώνοντας μάλιστα ότι μία μέρα νωρίτερα είχε σημειωθεί νέο μπαράζ προσαγωγών.

Εν τω μεταξύ, αντισυγκέντρωση σχεδιάζουν για το Σάββατο 2 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία με το σύνθημα «από την αφάνεια βγαίνουμε στην επιφάνεια», μία εβδομάδα μετά την συγκέντρωση των αντιδρώντων στο ίδιο σημείο. «Δεν νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε σε κανέναν. Δεν έχουμε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για τίποτα. Εμείς οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής νιώθουμε απλά την ανάγκη να σας δούμε στα μάτια και να γιορτάσουμε μαζί την απελευθέρωσή μας από τη… μιζέρια» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας ότι η σιωπή δεν είναι χρυσός.

«Ηρθε η ώρα να σταματήσουν τα ψέματα και να βγει στο φως η αλήθεια. Η αλήθεια των κατοίκων. Η αλήθεια των πολιτών. Η αλήθεια των παιδιών, των μανάδων, των γιαγιάδων. Η αλήθεια όλων αυτών που σίγησαν, για να αφήσουν την φωνή της λογικής να ακουστεί» τόνισαν χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα