Οι «πιρουέτες» του Αλ. Τσίπρα

Ρεαλιστική στροφή Νο 2, που προκαλεί αλλεργία στο ισχυρό Αριστερό Ρεύμα, είχαμε χθες κατά τη διάρκεια της μίνι επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -στην πρώτη επίσκεψή του στην πόλη μετά την περιοδεία του στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο- έκανε άνοιγμα προς τον χώρο της Ν.Δ. επισκεπτόμενος τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι συμβολισμοί ήταν προφανείς στην πρώτη επίσκεψή του στην Περιφέρεια, καθώς το γραφείο του περιφερειάρχη δεν είναι πια η έδρα του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφύγει να συναντηθεί. Είναι χαρακτηριστική και η ατάκα του κ. Τσίπρα στον κ. Τζιτζικώστα, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία και να «ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτήν του προκατόχου του». Αλλά και στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε μια έμμεση αναφορά στον κ. Ψωμιάδη, καθώς, όταν ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη θητεία του στην Περιφέρεια, ο κ. Τσίπρας τον διέκοψε, σημειώνοντας ότι παρακολουθούσε τις «περιπέτειες που περάσατε».

Βέβαια, κατά τα λοιπά, στις επισκέψεις που έκανε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας φρόντισε να συνεχίσει την τακτική του χαϊδέματος των αυτιών διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Το πρωί επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής Α.Ε. Εκεί μιλώντας στους εργαζομένους υποσχέθηκε πρόταση νόμου, με την οποία θα δίνονται κίνητρα στους εργαζομένους, προκειμένου να μπορούν να αναλάβουν τις επιχειρήσεις εκεί που η εργοδοσία αποχωρεί, όπως συνέβηκε στην περίπτωση της ΒΙΟΜΕΤ. Το απόγευμα, στη συνάντηση με αντιπροσωπία πολιτών που εναντιώνονται στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, δήλωσε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες. «Το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να προχωρήσει με παράλληλη ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων. Αλλά για να προχωρήσει το έργο, χρειάζεται σεβασμός στους ανθρώπους που δουλεύουν στο έργο» σημείωσε.

Πάντως, σε όλες τις κινήσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, οι διαγκωνισμοί μεταξύ κυρίως των βουλευτών αλλά και των στελεχών του κόμματος για το ποιος θα φανεί περισσότερο, ήταν ιδιαίτερα έντονοι. Και το πρωί στο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕΤ και στη συνέχεια στη συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα (ο καναπές αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει τους βουλευτές που ήθελαν να καθίσουν δίπλα στον κ. Τσίπρα…) αλλά και στην επίσκεψη στη στάση του μετρό στη Βενιζέλου, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιηγήθηκε στο εργοτάξιο, τα σπρωξίματα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα