Οι τακτικές κρίσεις έφεραν εκπλήξεις!

Με μια έκπληξη, η οποία «κρύβει» μπόλικο παρασκήνιο, ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες οι τακτικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη των κρίσεων προηγήθηκε (τη νύχτα της Πέμπτης) δίωρη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος (όπως αναμενόταν) παρέμεινε στη θέση του έως και το φθινόπωρο του 2013.

Η έκπληξη δεν είναι άλλη από την αποστρατεία του γενικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγου Δημήτρη Παπαδόπουλου, για τον οποίο (πριν από τις κρίσεις) ακουγόταν ότι όχι απλώς θα παραμείνει στο Σώμα, αλλά είναι και πιθανό να καταλάβει τη θέση του υπαρχηγού, καθώς σχεδόν δεδομένη θεωρούνταν η αποστρατεία του σημερινού υπαρχηγού Αδαμάντιου Σταματάκη. Τελικώς, την τελευταία στιγμή όλα ανατράπηκαν. Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει ο κ. Σταματάκης, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος αποστρατεύτηκε έχοντας προφανώς χρεωθεί τους χειρισμούς του σε δύο θέματα που πρόσφατα σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Το πρώτο είναι της διπλής ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης (και τον όλο θόρυβο γύρω από τον ξυλοδαρμό των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων) και το δεύτερο τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Τη θέση του κ. Παπαδόπουλου αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης. Επιπλέον αποστρατεύτηκε και ο επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης!

Στη συνέχεια το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνεδρίασε και έκρινε τους 21 υποστράτηγους του Σώματος. Από αυτούς προήγαγε στον βαθμό του αντιστρατήγου τους Γιάννη Δικόπουλο και Σπύρο Παπασπύρου, οι οποίοι καταλαμβάνουν τις θέσεις του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας και του επιτελάρχη αντίστοιχα! Ως διατηρητέοι κρίθηκαν 10 υποστράτηγοι, ενώ οι υπόλοιποι εννέα (μεταξύ αυτών και οι υποστράτηγοι Ανδρέας Κορδολαίμης με πολλά χρόνια στη διοίκηση της Τροχαίας και Στέφανος Κοζυράκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ΜΑΤ την… άγρια περίοδο των μεγάλων αντιμνημονιακών συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα) κρίθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» και αποστρατεύτηκαν. Τέλος, στον βαθμό του υποστράτηγου προήχθη και ο σημερινός διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδης Τζοΐτης.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα