Στο εδώλιο σήμερα ο Ακης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει -εκτός απροόπτου- σήμερα ο προφυλακισμένος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος για την πρώτη δικογραφία με εκείνον κατηγορούμενο, η οποία φτάνει στο ακροατήριο.

Πρόκειται να δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006-2009.

Σύμφωνα με το οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα του Αρείου Πάγου με το οποίο παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στον Ακη Τσοχατζόπουλο αποδίδεται ότι:

*Το 2006 δεν περιέλαβε στη δήλωση «πόθεν έσχες» καταθέσεις, μετοχές και αξιόγραφα, συνολικής αξίας 47.000 ευρώ.

*Το 2007 παρέλειψε επίσης να δηλώσει περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα.

*Το 2008 δεν δήλωσε καταθέσεις 20.000 ευρώ.

*Το 2009 «ξέχασε» να αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης την αγορά από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του τού ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μετά την απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου, μάλιστα, γι’ αυτή την υπόθεση, το εν λόγω ακίνητο είχε δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή. Ο προφυλακισμένος υπουργός πάντως αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δικαιολογούνται όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, και υποστηρίζει ότι το εν λόγω ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010 για τη χρήση του 2009.

Η δίκη που αναμένεται να αρχίσει σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι η πρώτη για τον πρώην υπουργό. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο θα αποφαίνεται για το ποιοι από τους 21 κατηγορουμένους θα καθίσουν στο εδώλιο για τη βασική υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός από εξοπλιστικά προγράμματα. Ηδη ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης, με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, έχει «δείξει» εδώλιο στους 20 εκ των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση. Ζήτησε μόνο την απαλλαγή του Ευτύχιου Ατσοπάρδη, ο οποίος εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας Bluebell, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του. Την ίδια στιγμή στο Πρωτοδικείο οι ειδικοί ανακριτές, πρόεδροι Πρωτοδικών Γαβριήλ Μαλλής και Ιωάννης Σταυρόπουλος «ξεσκονίζουν» τις δικογραφίες που αφορούν τις συμβάσεις των υποβρυχίων και των ΤΟR-Μ1. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που βρίσκονται στο στόχαστρο των ανακριτών, ο πρώην υπουργός, ακόμη και έξι ημέρες πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, μετέφερε 40.000 ευρώ από την Ελβετία σε λογαριασμό στην Ελλάδα προσώπου που φέρεται να συνδέεται με εταιρία που λειτουργούσε ως «όχημα» για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα