Η (απλή) μέθοδος των τριών

Το πλάνο των μικρομετόχων της ΠΑΕ με την ιδέα της άμεσης εφαρμογής της λαϊκής βάσης, με άνοιγμα δηλαδή προς τον κόσμο, δεν βρήκε απόλυτα σύμφωνο το Δ.Σ. κατά τη χθεσινή Γ.Σ. της ΑΕΚ. Γι’ αυτό και η διαδικασία αποφασίστηκε να διακοπεί ή να αναβληθεί καλύτερα μέχρι τις 22/3. Διότι η φιλόδοξη -όσο και ρομαντική- πρόταση (των μικρομετόχων) να μπουν στα «κιτρινόμαυρα» ταμεία 20.000.000 ευρώ -δίνοντας από 30 ευρώ 650.000 Ενωσίτες- δεν δείχνει να μπορεί να προχωρήσει. Το μέλος του Δ.Σ. (και εκ των εμπνευστών του σχεδίου) Κωνσταντίνος Κοτσώνης, μαζί με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ Χάρη Γρηγορίου, βρέθηκαν στο υπουργείο Εμπορίου, ώστε να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα βήματα αναφορικά με το πλάνο λαϊκής βάσης. Η απόφαση που πάρθηκε από τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ., ωστόσο, τα οποία παραμένουν έχοντας υπογράψει τις παραιτήσεις τους στα μέλη κατάληψης των γραφείων στα Σπάτα, ήταν να δοθεί χρόνος στο κρίσιμο ραντεβού. Αυτό αφορά τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Δημήτρη Βιντιάδη και Πέτρο Παππά και την πρωτοβουλία -ιδιαιτέρως του τελευταίου- να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων. Αναζητείται εδώ και τώρα λύση στην ΑΕΚ, με τα χρέη να πνίγουν και τον (ανενεργό) μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά να περιμένει τη στιγμή της… ηρωικής εξόδου. Τη χθεσινή Γ.Σ., πάντως, παρακολούθησε και ο ομογενής επιχειρηματίας Αλκης Φωτίου, που βοηθά κατά καιρούς οικονομικά την ομάδα και ενώ παρακολούθησε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Απογοήτευση

Φυσικά το αποτέλεσμα στο ματς δυσαρέστησε τον ίδιο, όπως και όλους στον «Δικέφαλο», με τα (βαθμολογικά) περιθώρια να είναι πλέον πολύ στενά. Και τον Εβαλντ Λίνεν, μέσα σε βαρύ κλίμα, να προσπαθεί να συμμαζέψει την ομάδα του εν όψει Ολυμπιακού, όπου δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μητρόπουλος, επιστρέφει ο Φούντας και είναι αμφίβολος ο Βλάχος. Ο Γερμανός δύσκολα θα επιλέξει για τα άκρα ξανά τους Κορδέρο – Γκερέιρο, βλέποντας ότι αμφότεροι αποδεδειγμένα λειτουργούν καλύτερα στον άξονα. «Δεν αξίζαμε την ήττα, κρατάμε όμως το κεφάλι ψηλά. Ολοι μαζί θα ανατρέψουμε ξανά την κατάσταση υπέρ μας» επισήμανε ο Παύλος Μητρόπουλος. «Στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό ελέγχαμε το παιχνίδι, κάναμε κάποιες φάσεις. Μέχρι να δεχτούμε το πρώτο γκολ, ήμασταν καλύτεροι. Οταν το δεχτήκαμε, δεν αντιδράσαμε. Μου άρεσε όμως η διάθεση που δείξαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, το πάθος που βγάλαμε και η προσπάθεια» τόνισε ο Λίνεν στους παίκτες του στη χθεσινή προπόνηση. Για το γκολ του Παναθηναϊκού είπε: «Εγιναν αρκετά λάθη στη φάση του γκολ του Βιτόλο. Θα μπορούσε ο Μπουγαΐδης να μην γυρίσει την μπάλα στον Κωνσταντόπουλο, θα μπορούσε αυτός να μην την δώσει στον Κουτρουμπή, θα μπορούσε ο Κουτρουμπής να την πετάξει έξω ή να τη γυρίσει πίσω». Στη συνέχεια ο Γερμανός τεχνικός μίλησε στον (εμφανώς απογοητευμένο) Κατίδη για τη χαμένη του ευκαιρία: «Μπορούσες να προχωρήσεις, να πλασάρεις από την άλλη ή και στο κέντρο, αφού ο τερματοφύλακας είχε πέσει ήδη. Ομως, ό,τι έγινε, έγινε. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, έρχονται δύσκολα παιχνίδια».

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα