Εφαγε πόρτα ο Μαγκριώτης

Εκτός Κ.Ε. έμεινε τελικά ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ήταν το πιο γνωστό θύμα από τη Θεσσαλονίκη στη «σφαγή των λιστών» που έγινε κατά το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υφυπουργός αναδείχτηκε πρώτος επιλαχών, καθώς τον «έφαγαν» οι διάφορες ποσοστώσεις που ίσχυσαν για την τελική ανάδειξη της νέας Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αίσθηση επίσης προκάλεσε και ο αποκλεισμός από την Κ.Ε. του κόμματος του Πάρη Τσαραμπουλίδη, που είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και δεν εκλέχτηκε.

Στην Κ.Ε. οι φυλές είναι πια τελείως διαφορετικές, καθώς κυριαρχούν οι βενιζελικοί. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν ο Αντώνης Σαουλίδης, που αναδείχτηκε 6ος στην κατάταξη και στηρίχτηκε από το «πουλέν» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο Χρόνης Κουσαλίδης, που είναι άνθρωπος του Στέλιου Αγγελούδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Παντελής Κουκουλεκίδης, ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής πόλης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου, η ωραία Πέννυ Δαλαμπούρα (πολιτική φίλη της Εύας Καϊλή, η οποία στηρίχτηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη) και ο Χρήστος Γατσέλης. Πιο ουδέτερος θεωρείται ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ενώ ο Κώστας Μαμέλης κινείται στην ομάδα του Κώστα Σκανδαλίδη και του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Επίσης στην Κ.Ε. εκλέχτηκαν ως πρώην βουλευτές η Εύα Καϊλή, η οποία πλέον δεν θεωρείται ότι κινείται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και ο Χάρης Τσιόκας (Β’ Θεσσαλονίκης), που ήταν παπανδρεϊκός.

Πάντως οι φυλές των πασόκων στη Θεσσαλονίκη έχουν αλλάξει δραματικά, καθώς εκτός Κ.Ε. βρέθηκαν πολλά παλιά στελέχη του κόμματος, όπως ο Θανάσης Θεοχαρίδης και ο Γιώργος Χαλβατζόγλου, οι οποίοι στο παρελθόν ήταν οι πολιτικοί φίλοι του Ακη Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στην προηγούμενη Κ.Ε., καθώς και ο Λάζαρος Αγγέλου, ένας από τους πιο παλιούς υποστηρικτές του Κώστα Σημίτη στην πόλη.

Οσον αφορά τη θέση του νέου γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής πόλης του κόμματος, ένα θέμα που θα ανοίξει στις επερχόμενες εκλογές για τα νέα όργανα, θεωρείται πολύ πιθανό το σενάριο ότι θα τη διεκδικήσει ο σημερινός επικεφαλής του οργάνου Χρόνης Μακρίδης, που κινείται στο βενιζελικό στρατόπεδο.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα