Ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος ντύθηκε (κατόπιν εορτής) Ρομπέν των Δασών

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος φορούσε την αποκριάτικη φορεσιά του Ρομπέν των Δασών υπέρ των φτωχών και αδύναμων Ελλήνων μπροστά στην τρόικα, στον… «πράσινο» μικρόσκοσμο εξακολουθούν να ζουν εκτός πραγματικότητας, βγάζοντας μαχαίρια για την Κεντρική Επιτροπή.

Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με την τρόικα και της έδωσε αναφορά για τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (!), επιχειρώντας παράλληλα να την πείσει ότι η παράταξη (του 5%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) είναι πάντα εγγυήτρια της πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας. Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η Ελλάδα δεν αντέχει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν αντέχει ούτε κοινωνικά ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά. Εμμέσως πλην σαφώς, ομολόγησε ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, γι’ αυτό πρέπει να οργανωθούν παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, οι οποίες θα βοηθήσουν τη διεύρυνση του παρονομαστή, και όχι να ληφθούν νέα μέτρα τα οποία αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Αφησε, δε, άφωνους τους εκπροσώπους της τρόικας, όταν τους έδειξε το σχέδιο (μεγάλο και φιλόδοξο το αποκάλεσε) για τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας και τη δημιουργία 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας στην Τ.Α. Και σε επιχειρήσεις, με τη μεταφορά πόρων τουλάχιστον 1 δισ. από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί πιο αναλυτικά η πρόταση αυτή στην τρόικα.

Την ίδια ώρα ο χορός των καταγγελιών και των ενστάσεων στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται εν όψει και της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα για να εκλέξει τον νέο γραμματέα. Φαβορί παραμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης, που όμως αρχίζει να δέχεται επιθέσεις και από το μπλόκ των βενιζελικών. Οσο για τον πρώην γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με αφορμή το ασυμβίβαστο και το κόψε ράψε που έγινε για να ελεγχθούν τα αποτελέσματα, υποστηρίζει ότι «αν ζούσε ο μακαρίτης ο Προκρούστης, πολύ θα ζήλευε».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα