Συγγρού: Επιστροφές και… καταστροφές

Επιχείρηση «επαναπατρισμού» πρώην «γαλάζιων» στελεχών ξεκινούν στη Ν.Δ., εν όψει και του Συνεδρίου του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως έχει ήδη γράψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», θα επαναφέρει την πρόσκλησή του για πανστρατιά με στόχο τη μεγάλη, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, κεντροδεξιά παράταξη. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη στη Συγγρού κάνουν τα σχέδιά τους, προσδιορίζοντας ακόμα και τα πρώτα ονόματα που θα προσεγγίσουν, την ίδια ώρα που οι κομματικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ για την επιτυχία των προσυνεδριακών εκδηλώσεων που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα. Οι δύο πρώτοι υποψήφιοι προς επιστροφήν είναι οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. και νυν ανεξάρτητοι Γιώργος Κασαπίδης και Θόδωρος Σολδάτος. Ο πρώτος, βουλευτής Κοζάνης, που διαγράφηκε στις 8 Νοεμβρίου επειδή δεν ψήφισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και φέρεται ως πιθανός υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία» υπενθυμίζει την προσωπική επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως ακόμα να έχει λάβει απάντηση, και τονίζει: «Ποτέ δεν έφυγα από τη Ν.Δ. Εχω μείνει πιστός στις απόψεις μου και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός μου».

Οσον αφορά τον βουλευτή Λευκάδας, τον οποίο διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς στις 12 Νοεμβρίου επειδή καταψήφισε δύο σημεία του Προϋπολογισμού, στηρίζει σταθερά όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στον δρόμο της επανένταξης.

Η φημολογία επανέρχεται και για την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια, το όνομα της οποίας είχε ακουστεί και κατά την ομαδική αποχώρηση στελεχών του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ίδια, πάντως, όταν τη ρωτήσαμε σχετικά, περιορίστηκε στην ακόλουθη δήλωση: «Μακριά από εμένα τα όποια σενάρια. Εχω αποδείξει ότι, όταν έχω να πω κάτι, το λέω η ίδια και το πράττω. Είμαι αυστηρά προσηλωμένη στο έργο που έχω αναλάβει, της εκπροσώπησης και των Σερραίων συμπολιτών μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και πόσο μάλλον από τη θέση της αντιπροέδρου».

Τις τελευταίες μέρες εντείνονται τα σενάρια προσέγγισης της Ν.Δ. με τον Γιάννη Κουράκο και τον Γιάννη Κοραντή, οι οποίοι, όμως, τα απορρίπτουν κατηγορηματικά. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Πειραιά, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στον φορέα Ελλήνων Πρωτοβουλία, ξεκαθάρισε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι δεν ασχολείται με αυτές τις φήμες. «Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Οσοι διαδίδουν τέτοιες φήμες θα μείνουν μ’ αυτές» σημείωσε. «Παραμύθια» χαρακτήρισε τις φήμες και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στις 26 Φεβρουαρίου: «Διάφοροι θα επιθυμούσαν να πάω στη Ν.Δ., άλλοι φοβούνται μήπως πάω στη Ν.Δ. Αφήνω και τους μεν και τους δε στις φαντασιώσεις τους. Δεν είμαι πολιτική πεταλούδα να πηγαίνω από κόμμα σε κόμμα. Εφυγα από τον ΛΑΟΣ και πηγαίνω στο σπίτι μου. Ολα αυτά είναι παραμύθια» μας δήλωσε.

Στο μεταξύ, με τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε και επισήμως η πορεία προς το συνέδριο της 28ης Ιουνίου. Ηδη ο Φίλιππος Ταυρής, επικεφαλής για τα οργανωτικά θέματα του συνεδρίου, κινείται με γοργούς ρυθμούς και συντονίζει τη φιλόδοξη προσπάθεια. Το πρώτο προσυνέδριο θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου, με καταληκτικό σταθμό την Κομοτηνή, ενώ το δεύτερο πιθανόν να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Την ίδια ώρα η νέα γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ προγραμματίζει συνάντηση εντός της εβδομάδας με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ τους και να χαραχθεί η κοινή στρατηγική, με απώτερο στόχο την αποτελεσματικότερη παρουσία τους στις τοπικές κοινωνίες και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα