Ο αναποφάσιστος Σταυρίδης νέο «αφεντικό» στο ΤΑΙΠΕΔ

Μέσα σε λίγους μήνες, ο επιχειρηματίας Στέλιος Σταυρίδης άλλαξε δύο κόμματα και δύο δημόσια αξιώματα. Πρόλαβε εγκαίρως να μεταπηδήσει από τη Δράση»του Στέφανου Μάνου στη Νέα Δημοκρατία και να διοριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, ενώ χθες έγινε γνωστό ότι θα αναλάβει την προεδρία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ο κ. Σταυρίδης θεωρείται ακραίος νεοφιλελεύθερος, έστω και αν χρειάστηκε να αμβλύνει την εικόνα που είχε δημιουργήσει ως στέλεχος της Δράσης.

Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει από χθες το πρωί τον διάδοχο του παραιτηθέντος Τάκη Αθανασόπουλου, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις. Υπήρξαν, μάλιστα, και δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Γ. Εμίρη, σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχουν αστοχίες στην εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». Ο κ. Εμίρης υποστήριξε ότι «οι καθυστερήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και η εξέλιξη των έργων βρίσκεται εντός στόχων» και ότι η αλλαγή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ δεν επηρεάζει τη διαδικασία, καθώς έχει δρομολογηθεί η άμεση κάλυψη της θέσης από τον κ. Στέλιο Σταυρίδη».

Ο μηχανικός – οικονομολόγος Στέλιος Σταυρίδης εγκαταλείπει την ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αντ. Βαρθολομαίος τοποθετείται στην εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης της πρωτεύουσας. Στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ τοποθετείται και το ανώτατο στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κουτσουδάκης, που ήταν έως χθες μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ενώ εντός των ημερών αναμένεται η αντικατάσταση της Αννας Ζωηρού, που είχε ξεμείνει στο Ταμείο από την εποχή που ο ΛΑΟΣ στήριζε την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.

Ο κ. Σταυρίδης, που τα τελευταία χρόνια διοικεί τον Ομιλο Ideales (ασχολείται με πισίνες), είχε αφήσει ανάμεικτα αισθήματα από τη θητεία του στην ΕΥΔΑΠ. Πληθωρικός όπως είναι, είχε ανοίξει μέτωπα με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου με αφορμή τα χρέη προς την εταιρία.

Μάλιστα, στην πρώτη επίσημη γνωριμία του με τους δημοσιογράφους είχε καλέσει και ολόκληρη τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΥΔΑΠ. Ο Στ. Σταυρίδης δεν είχε εγκαταλείψει τον Ομιλο Ideales το διάστημα που ήταν σε δημόσια θέση, ενώ είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει μειώσεις στα τιμολόγια του νερού. Τώρα μάλλον θα αναγκαστεί να περιορίσει την παρουσία του στην εταιρία που ίδρυσε.

Ούτως ή άλλως οι δουλειές είναι πεσμένες γιατί περιορίστηκε το μαύρο (ή εύκολο) χρήμα, που χρηματοδότησε την έκρηξη στις κατασκευές πισινών τα τελευταία χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα