Το κόμμα των Ανεξάρτητων

Ενα βήμα πριν από τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας βρίσκονται οι 10 από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής.

Οι φήμες οργίασαν ότι το επίσημο αίτημα των 10 βουλευτών στον πρόεδρο της Βουλής για αναγνώρισή τους ως ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κατατίθετο χθες, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Οπως όλα δείχνουν, όμως, η κατάθεση του αιτήματος θα γίνει από μέρα σε μέρα, ενώ την Κοινοβουλευτική Ομάδα φαίνεται ότι θα απαρτίζουν οι Θ. Παραστατίδης (προορίζεται και για πρόεδρος της Κ.Ο.), Α.Λοβέρδος, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης, Π. Μουτσινάς, Μ. Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννης. Φαβορί για όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι το «Ανεξάρτητοι Βουλευτές» ,με αρχικά Α.Β. Η πρόταση ωστόσο ενδέχεται να προσκρούσει στο Προεδρείο της Βουλής, το οποίο θεωρεί ότι ανεξάρτητοι βουλευτές θα είναι και όσοι ανεξάρτητοι μείνουν εκτός του νέου σχήματος, οπότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί άλλο όνομα προκειμένου να μην προκληθεί σύγχυση.

Μολονότι πάντως για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προορίζεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παραστατίδης, στη Βουλή δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος φαίνεται ότι θα διεκδικήσει το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ώστε να έχει αυξημένο χρόνο ομιλιών, άρα και προβολής, στη Βουλή.

Εκτός σχήματος πάντως σε πρώτο στάδιο φαίνεται ότι μένουν οι Κώστας Μαρκόπουλος, Θ. Σολδάτος, Γ. Κουράκος και ο Γ. Μιχελογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι τήρησαν επιφυλακτική στάση απέναντι στο νέο σχήμα, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για επιστροφή τους στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κουράκος φαίνεται ότι δεν θέλησε να ταυτιστεί με ιδεολογίες άλλων -κυρίως πασοκογενών- βουλευτών, ενώ ο κ. Μιχελογιαννάκης θεωρείται ήδη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα πάντως από τη δυναμική που μπορεί να δώσει σε κάποιους ένα νέο κοινοβουλευτικό σχήμα, υπάρχει και μια σειρά κοινοβουλευτικών προνομίων, τα οποία θα πρέπει να αποδοθούν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μεταξύ αυτών, ο αυξημένος χρόνος παρέμβασης στην Ολομέλεια, οι εισηγητές στα νομοσχέδια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο γραμματέας της Κ.Ο. που θα συμμετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά και η παραχώρηση γραφείων στο κεντρικό κτίριο της Βουλής. Ως πολύ σημαντικό βέβαια θεωρείται και το δικαίωμα για πρόσληψη από τη Βουλή πέντε μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη γραμματεία της Κ.Ο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα