Κολπό-μαγειρέματα με πολύ αλατοπίπερο

Μπάχαλο για ακόμη μία φορά στην Ιπποκράτους, με τα «μαγειρέματα» εν όψει της σημερινής εκλογής του νέου 17μελους Πολιτικού Συμβουλίου να δίνουν και να παίρνουν. Από τη μία ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μέχρι πρότινος έλεγε ότι δεν θα δώσει γραμμή, αλλάζει πλέον τακτική, μια και η Φώφη Γεννηματά διατυμπάνιζε χθες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τής άναψε το πράσινο φως, από την άλλη ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος «εκβιάζει» καταστάσεις αφήνοντας να διαρρεύσει ότι θα ψηφίσει λευκό, μη προτείνοντας μάλιστα κάποιον από την ομάδα. Και μέσα σε όλα αυτά, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου λέει ότι θα κατέβει ως «αυτόνομος».

Πέραν πάντως όλων αυτών, οι λίστες με τους εκλεκτούς της κάθε ομάδας συνεχίζουν να γράφονται και να σβήνονται ανάλογα με τις… περιστάσεις. Τα ουκ ολίγα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν το «παιχνίδι» που παίζεται όλη την εβδομάδα στον εσωκομματικό μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα τελευταία… exit polls από τις «φράξιες» της Ιπποκράτους, από την πλευρά των «βενιζελικών» ενδεχομένως να προταθούν οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κυριάκος Πιερρακάκης, Τάκης Ρήγας και ο Πάνος Μπεγλίτης. Επικρατέστεροι για την ομάδα Καρχιμάκη είναι οι Ελένη Πολίτη, Ασπα Παπαηλιού, Κατερίνα Μπατζελή, Γρηγόρης Νιώτης, ενώ υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Παύλος Γερουλάνος και ο Γιώργος Πεταλωτής Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση μία θέση να λάβει ένας εκ των «υπαρχηγών» του Νίκου Ανδρουλάκη. Αγνωστο παραμένει εάν ο Δημήτρης Ρέππας, που κατετάγη τρίτος στην ΚΠΕ, αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης θα θέσουν υποψηφιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της ποσόστωσης των γυναικών τέσσερις θα βρίσκονται σίγουρα στο νέο όργανο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να τοποθετηθούν οκτώ άτομα από το ευρύτερο μπλοκ των «βενιζελικών» και πέντε από τις μειοψηφίες.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Νεολαίας στην Ιπποκράτους, με τον κ. Βενιζέλο να διστάζει να παραστεί. Αν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ -ενδεικτικό των «μαγειρεμάτων»-, νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο 28χρονος Παύλος Χρηστίδης, μια και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι διαφωνίες, καθώς 88 σύνεδροι σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν άχρωμη και άοσμη τη σημερινή εικόνα της.

Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο δείπνο που παρέθεσε -προχθές- στις γυναίκες του κόμματος έδειξε αλλού να πατάει και αλλού να βρίσκεται. «Δεν θυμάμαι άλλο κομματικό συνέδριο στην Ελλάδα που να έχει πάρει τόσο καθαρές πολιτικές θέσεις» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντάς το «δυναμικό» και «αυθεντικό».

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα