Αλέφαντος για πρεσβευτής

Η μανδάμ με το μονόχνοτο ταγέρ αφενός έχει ένα πρόβλημα: έχει (μερική) καταγωγή από την Πολωνία και το έκρυβε. Σήμερα κυκλοφορεί στη Γερμανία μια νέα βιογραφία της με τη σχετική αποκάλυψη, που έγραψε ο Στέφαν Κορνέλιους, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung». Αφετέρου, η ψυχοπονιάρα καγκελάρα έχει την αυταπάτη ότι, αν ρίξει στο γήπεδο τον Ρεχακλή (κατά κόσμον Οτο Ρεχάγκελ), με στόχο να μας πλαγιοκοπήσει, θα μας σφυρίξει ακόμα ένα τσουβάλι γκολ δίχως να συναντήσει πολύ σοβαρές άμυνες. Με Σόιμπλε σέντερ φορ, Βεστερβέλε στην άμυνα, Ρέσλερ στο κέντρο και Ρεχακλή σε ρόλο λίμπερο, η Μεικτή Γερμανίας σκοπεύει να σηκώσει μια οικονομική ευρωπαϊκή κούπα γεμάτη με το αίμα των λαών του Νότου. Επειδή, όμως, στα ποδοσφαιρικά έχουμε κι εμείς τον τρόπο μας, πρέπει να αντιδράσουμε με υπερόπλο: Νίκος Αλέφαντος, ο ασύγκριτος κόουτς που ουδέποτε έχασε στο πεδίο των εντυπώσεων. Πρέπει η κυβέρνηση να του αναθέσει ρόλο ειδικού διαπραγματευτή με το κλιμάκιο της τρόικας, τους Γερμανούς, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ, τη FIFA και την UEFA. Εκεί να δεις αντίσταση και αγώνα, φίλε μου.

Κουρούνα

Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να αντέξουν οι Γερμαναράδες και οι χαρτογιακάδες των πιστωτών τέτοιου είδους ασφυκτικό λεκτικό πρεσάρισμα. Φαντάσου τώρα ο Αλέφας να έχει πάει στα Βερολίνα, να έχει συγκινηθεί ενθυμούμενος τη γνωριμία του με τον αείμνηστο Ερνστ Χάπελ (σπουδαίος αυστριακός προπονητής) και να του βγει κάνας χαρτογιακάς να του πει τίποτα κομπαρσιλίκια για περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα. Ο κυρ Νίκος δεν αποκλείεται να του απαντήσει με τον ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, που τον έχει κάνει αγαπητό στους Ελληνες: «Ρε καραγκιόζη, ε, αρχικαραγκιόζη. Άντε, ρε, ν’ ανοίξεις κάναν πάγκο στην Αθηνάς να πουλάς λεμόνια. Πούλα λεμόνια, ρε, που θα μας πεις να κάνουμε περικοπές, να πάρουμε το ξεροκόμματο από το στόμα του φουκαρά του άνεργου, του συνταξιούχου. Ρε, άντε πάγαινε από δω, ρε χαμένε, που θα βάλεις στο στόμα σου τους Ελληνες. Και να πας να πεις στη Μέρκελ, αυτή την κουρούνα, να κόψει αυτή τα πολλά μπιφτέκια και τις μπίρες, να χάσει κάνα κιλό».

Ηθικό δίδαγμα: Με Νίκο Αλέφαντο έχουμε πολύ περισσότερες ελπίδες για επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων παρά με οποιονδήποτε άλλον…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα