Ψάχνουν διοικητές στην Υγεία

Ανοιχτή πρόσκληση σε στελέχη της αγοράς που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τα ηνία των δημόσιοων νοσοκομείων έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόσληψη 87 διοικητών και 93 αναπληρωτών διοικητών στα θεραπευτήρια του ΕΣΥ της χώρας. Μάλιστα ο υπουργός, ανακοινώνοντας τα κριτήρια για την πρόσληψη των νέων διοικητών, είπε μεταξύ άλλων ότι όσοι είναι εκτός συστήματος δεν θα πρέπει να κάνουν κριτική με άνεση, αρθρογραφώντας και σπιλώνοντας αλλά «ας έρθουν να προσφέρουν χωρίς αμοιβή στην πατρίδα»! Σημειώνεται ότι οι αμοιβές των διοικητών φτάνουν και τα 3.000 ευρώ, ανάλογα με τη δυναμικότητα του νοσοκομείου που διοικούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 27 Μαρτίου 2013. Σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, αίτηση μπορούν να καταθέσουν και οι εν ενεργεία διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας τοποθέτησής τους.

Οι διοικητές θα αξιολογούνται ετησίως, με βάση την αποδοτικότητα και την επίτευξη των στόχων, και η επιλογή τους θα γίνει από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, η οποία απαρτίζεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη, τον Αθανάσιο Παπαβασιλείου, καθηγητή Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιώργο Καπερώνη, σύμβουλο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), και τον Δημήτρη Ασημακόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Οι υποψήφιοι πρέπει είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή να κατέχουν αντίστοιχο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, με έμφαση στη διοίκηση και στα οικονομικά ή εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες Υγείας.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι αίτηση, πλήρες βιογραφικό σημείωμα και υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης τελεσίδικης ποινικής καταδίκης. Η αίτηση θα περιλαμβάνει τα στοιχεία του αιτούντος, τη θέση για την οποία ενδιαφέρεται (διοικητής ή αναπληρωτής) και την Υγειονομική Περιφέρεια της επιλογής του.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην έδρα των κατά τόπους Υγειονομικών Περιφερειών, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή. Παράλληλα, οι υποψήφιοι οφείλουν, υποχρεωτικά, να συμπληρώσουν και τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον διαδικτυακό τόπο www.moh.gov.gr.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα