Διπλή απαγωγή μητροπολίτη και επισκόπου!

Αντικαθεστωτικοί ισλαμοφασίστες που αντιπαλεύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του προέδρου Ασαντ πιθανόν να είναι οι ένοπλοι εξτρεμιστές που σκότωσαν χθες το απόγευμα με στρατιωτικά υποπολυβόλα, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, τη συνοδεία του ελληνόφωνου μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και απήγαγαν τον ίδιο αλλά και τον επίσκοπο Μαρωνιτών κ. Ιωάννη, έπειτα από επίθεση σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονταν από πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έως το βράδυ της Δευτέρας, νεκροί είναι ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη. Αμεσα μετά τη γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, αδελφό του απαχθέντος, στον οποίο υπάγεται οργανικά η Μητρόπολη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν ήδη δοθεί εντολές στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές στις περιφερειακές πρεσβείες της Συρίας και της Τουρκίας για παροχή πληροφοριών σχετικά με το εξαιρετικά σοβαρό συμβάν, ενώ ζητήθηκε διαρκή ενημέρωση της κυβέρνησης στην Αθήνα. Παράλληλα μέσω του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αλλά και για τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έχουν ήδη ενημερωθεί οι ομόλογοί του αλλά και οι διπλωματικές αποστολές των ξένων πρεσβειών που ήδη είναι σε συνεννόηση με την ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αυτοκίνητο του σεβασμιότατου μητροπολίτη Χαλεπίου, την ώρα που βρισκόταν στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία έπεσε σε μπλόκο αντικαθεστωτικών. Σε κλάσματα δευτερολέπτου άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου και χωρίς καμία συζήτηση πυροβόλησαν και σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του μητροπολίτη. Στη συνέχεια απήγαγαν τους ρασοφόρους του Πατριαρχείου Αντιοχείας, αφού τους επιβίβασαν σε στρατιωτικό τζιπ.

Να σημειωθεί ότι πριν από 10 ημέρες το σπίτι του μητροπολίτη Χαλεπίου δέχτηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και στον στρατό του προέδρου Ασαντ.

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα