Κορόνες και χάδια στη δίκη του Ακη

Με αντεγκλήσεις και εντάσεις ανάμεσα στον πρώην υπουργό Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο και τους δικηγόρους του Δημοσίου, οι οποίοι προκάλεσαν την παρέμβαση του προέδρου της έδρας Χρήστου Κατσιάνη, συνεχίστηκε η δίκη για τις «χρυσές μίζες» ενώπιον του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Ωστόσο, η έκτη ημέρα της δίκης σημαδεύτηκε από την παρουσία στο εδώλιο για πρώτη φορά της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία άφησε το κελί της στις Φυλακές Κορυδαλλού και παρουσιάστηκε ενώπιον των φυσικών της δικαστών. Ετσι, ο πρώην υπουργός μοιράστηκε αυτήν τη φορά το εδώλιο και με τις δύο γυναίκες της ζωής του, μόνο που το τρυφερό του πρόσωπο το έδειξε αποκλειστικά στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, της οποίας κράτησε το χέρι λίγο πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, προκειμένου να της δώσει κουράγιο. Με την κόρη του αρκέστηκε απλώς να ανταλλάξει μια χειραψία! Μάλιστα, το ζεύγος Τσοχατζόπουλου κρατήθηκε σε διαφορετικό χώρο από τους υπόλοιπους προφυλακισμένους κατηγορουμένους στην υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Οι δύο γυναίκες -η Αρετή Τσοχατζοπούλου καθόταν στην πρώτη σειρά των κατηγορουμένων και η Βίκυ Σταμάτη ακριβώς πίσω της, στη δεύτερη σειρά- δεν αντήλλαξαν ούτε ματιά…

Επί της διαδικασίας, οι τόνοι υψώθηκαν αρκετές φορές με επίκεντρο την κατάθεση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού, ο οποίος συνέταξε το αρχικό πόρισμα για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού. «Εχουν σκοπιμότητα οι ερωτήσεις, δεν θα παίξουμε εδώ, αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζετε κιόλας» ήταν μία από τις φράσεις που απηύθυνε ενοχλημένος ο Ακης Τσοχατζόπουλος προς του δικηγόρους του Δημοσίου, οι οποίοι ρωτούσαν τον μάρτυρα για τον τρόπο απόκτησης του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, γιατί μπορεί να ακουστούν και πράγματα χειρότερα από δω και πέρα. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας. Διατήρηστε όμως την ψυχραιμία σας, για να βοηθήσετε τη θέση σας. Εδώ κρέμεται η ζωή και η ελευθερία σας» συνέστησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου στον Ακη Τσοχατζόπουλο και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στην υπόθεση. Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή την ένταση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου της Βίκυς Σταμάτη, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορεύσει στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο να υποβάλει ερωτήσεις στους μάρτυρες, καθώς δεν έχει τέτοιο δικονομικό δικαίωμα, εφόσον η τακτική εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη παρίσταται κανονικά στη διαδικασία.

Το αίτημα απορρίφθηκε αλλά ο κ. Κούγιας δεν κάμφθηκε, δηλώντας ότι ο τρίτος συνήγορος της Σταμάτη παραιτήθηκε και, επομένως, βάσει του νόμου δεν μπορεί να έχει τον λόγο ο αναπληρωτής εισαγγελέας. Με την ίδια ένσταση συντάχθηκε και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, επισημαίνοντας: «Δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι εξόχως θεσμικό». Νωρίτερα στη διακοπή, όταν ο κ. Κούγιας είπε στον αναπληρωτή εισαγγελέα ότι η ένστασή του είναι δικονομικής τάξης και δεν ενέχει προσωπικό στοιχείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος του απάντησε «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι». Ο αναπληρωτής εισαγγελέας, λαμβάνοντας τον λόγο στη συνέχεια, σχολίασε σκωπτικά τις εντάσεις των συνηγόρων που αφορούσαν το πρόσωπό του, επισημαίνοντας: «Τι ποσόστωση στις ερωτήσεις έχω, κ. πρόεδρε».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με τις ερωτήσεις που θα υποβάλουν στο κ. Μαϊτό οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα