Οι Αθηναίοι πληρώνουν τα ταξίδια αναψυχής του Καμίνη ανά την υφήλιο!

Λίγο περισσότερο από έναν μήνα άντεξε στην Αθήνα ο δήμαρχός της Γιώργος Καμίνης. Και μετά το πρόσφατο ταξιδάκι του στην Κίνα, από τις 26 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, από την περασμένη Τετάρτη απουσιάζει εκ νέου από την πρωτεύουσα, αυτήν τη φορά για άλλες 12 μέρες! Προορισμός του, αρχικώς οι ΗΠΑ και στη συνέχεια η Γαλλία. Το κόστος; Ούτε λίγο ούτε πολύ, γι’ αυτόν και τους τρεις συνεργάτες του που θα τον συνοδεύσουν, οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου 18.000 ευρώ!

Σε μια εποχή που τα ελληνικά -και προφανώς και τα αθηναϊκά- νοικοκυριά δεινοπαθούν και πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα, ο για άλλη μία φορά προκλητικός πρώτος δημότης της πόλης δείχνει να ζει εκτός πραγματικότητας και, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, απολαμβάνει τα προνόμια που του παρέχονται. Πιο συγκεκριμένα, με δύο αποφάσεις που «αλίευσε» η «κυριακάτικη δημοκρατία» από τη Δι@ύγεια, εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του καταχρεωμένου Δήμου ύψους 4.900 ευρώ για τον κ. Καμίνη και 13.000 ευρώ για ακόμη τρία δημοτικά στελέχη. «Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών για την ανάγκη εξόδων μετακίνησης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, στο Παρίσι και στη Νάντη της Γαλλίας από 13 έως 25 Μαΐου 2013» αναφέρει το σχετικό απόσπασμα της απόφασης, ενώ αντίστοιχο είναι και το κείμενο της άλλης απόφασης για τους συνεργάτες του. Ο πρώτος εξ αυτών τον ακολουθεί και στις τρεις πόλεις, η δεύτερη σε Νέα Υόρκη και Παρίσι, και η τρίτη μόνο στην Αμερική.

Η Νέα Υόρκη, πάντως, δεν είναι μια οποιαδήποτε πόλη για τον κ. Καμίνη, αφού εκεί γεννήθηκε το 1954, όταν ο πατέρας του Βασίλης εργαζόταν για την οικογένεια Σταύρου Λιβανού.

Σε αυτήν, μάλιστα, έμεινε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του, καθώς μετά ήρθε στην Αθήνα, διατηρώντας, πάντως, τόσο την ελληνική όσο και την αμερικανική υπηκοότητα.

Και πώς δικαιολογούνται αυτά τα ταξίδια; Οπως είχε διαρρεύσει για την προηγούμενη επίσκεψη στο Πεκίνο, τα εμφανίζει ως μια «έμπρακτη προσπάθεια του δημάρχου να μετασχηματίσει την οικονομία της Αθήνας σε εξωστρεφή οικονομία». Ναι, σωστά καταλάβατε. Αυτά τα ταξίδια αναψυχής θα ωφελήσουν, κατά τον κ. Καμίνη, και την Αθήνα -στην οποία, πάντως, παραμένει «ωσεί παρών»- καθώς, όπως υποστηρίζει, προσελκύει επενδύσεις, βελτιώνει το επιχειρηματικό κλίμα και ανοίγει με τις πρωτοβουλίες του νέες θέσεις εργασίας! Αντί, ωστόσο, να κοροϊδεύει τους πολίτες, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα καθημερινά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης, όπως η εγκληματικότητα και η έλλειψη καθαριότητας. Γι’ αυτό τον ψήφισαν οι Αθηναίοι, ζητώντας απλώς τα… αυτονόητα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα