«Κόκκινο πανί» ο Αλ. Τσίπρας!

Η Νεολαία έδωσε το έναυσμα, οι συνιστώσες παίρνουν τη σκυτάλη! Κόκκινο πανί έχει γίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κουμουνδούρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τους χειρισμούς του, αφενός, αναφορικά με το θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών και, αφετέρου, τη μεθόδευσή του να διαλύσει τις συνιστώσες. Τον χορό άνοιξαν χθες οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με ανακοίνωσή τους επιτέθηκαν στον πρόεδρο αλλά και στη συνδικαλιστική παράταξη του κόμματος για τη στάση που κράτησαν στη θυελλώδη συνεδρίαση των ΕΛΜΕ. «Αναγνωρίζοντας όλες τις δυσκολίες για τη μαζική ανυπακοή απέναντι στην επιστράτευση, θεωρούμε ότι σε αυτή τη νέα εποχή δεν μας αρκεί να υπολογίζουμε όρους και προϋποθέσεις» ανέφεραν αρχικά. Μάλιστα, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ηγεσία, πρόσθεσαν: «Της ριζοσπαστικής Αριστεράς τής αρμόζει να στηρίζει τους μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες, ασχέτως του τιμήματος, και να φτιάχνει άμεσους και υλικούς όρους για τη νίκη τους και την ανατροπή του εκφοβισμού και της καταστολής του αγωνιζόμενου λαού».

Χθες πάντως παίχτηκε ακόμη ένα επεισόδιο στην εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στη χθεσινή μαραθώνια Γραμματεία του κόμματος, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα. Συμμαχίες, ενιαία λίστα και συνιστώσες βρίσκονταν στην ατζέντα, με τον επικεφαλής να επαναλαμβάνει ότι η αυτοδιάλυση πρέπει να γίνει, διευκρινίζοντας όμως ότι μια συνιστώσα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τάση εντός του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. «Το κόμμα θα είναι πολυτασικό και πολυρευματικό, αλλά όχι όμως διπλή ένταξη» ξεκαθάρισε, με τη μειοψηφία πάντως να επιμένει ότι πρέπει να εξακολουθούμε να έχουμε τη δυνατότητα διπλής ένταξης. Για τις λίστες απ’ όπου θα εκλεγούν τα νέα όργανα, ο Αλέξης Τσίπρας, αν και έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, προτείνοντας μόνο γι’ αυτό το Συνέδριο να υπάρξει μία ενιαία, «δίχως δηλαδή μόνιμη απαγόρευση», υπήρξε διάσταση απόψεων, καθώς τόσο το Αριστερό Ρεύμα όσο και ορισμένες συνιστώσες ζήτησαν να διατηρήσουν το δικαίωμα να «κατεβάσουν» ξεχωριστές λίστες.

Η μάχη πλέον μεταφέρεται σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Χθες μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν τα κείμενα που θα εγκρίνει η Κ.Ε. όπως ο Κανονισμός Προσυνεδριακών Διαδικασιών και η Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων του κόμματος. Σε ό,τι αφορά το Ιδρυτικό Συνέδριο, αυτό θα γίνει 11-14 Ιουλίου 2013 στο Ταε Κβο Ντο, ενώ ο προσυνεδριακός διάλογος θα ξεκινήσει το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα