Η Ραχήλ , η Μαρίνα, ο Αστέριος και τα on-line «μαχαιρώματα»

Μια ωραία ατμόσφαιρα, αλλά μόνο κατ ευφημισμόν, μπορούν να πουν ότι έχουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των βουλευτών, τρεις εβδομάδες μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Οι εστίες της γκρίνιας, πολλές. Μεταξύ αυτών, η στοχοποίηση της βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή από συναδέλφους της που την κατηγορούν για προσπάθεια αυτοπροβολής της σε βάρος της συνολικής προσπάθειας, καθώς και η δυσαρέσκεια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Τέρενς Κουίκ επειδή δεν ενημερώνεται από τον Πρόεδρο ακόμα και για βασικά ζητήματα. Την ίδια ώρα, πολλές συζητήσεις εντός της Κ.Ο. έχει προκαλέσει και η. φιλοξενία στο κόμμα του “μνημονιακού” -εκπαιδευτικού στο επάγγελμα- Αστέριου Ροντούλη, ο οποίος, με τις ευλογίες του Πάνου Καμμένου, αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο της Ραχήλ Μακρή.

Τελευταίο κρούσμα των αντιπαραθέσεων είναι η έντονη διένεξη της βουλευτού Κοζάνης και της αναπληρώτριας Γραμματέως της Κ.Ο. Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τη Μαγνησία, οι οποίες προσπάθησαν, μέσω facebook, να λύσουν τις διαφορές τους. Στο πλευρό της κ. Χρυσοβελώνη και ο σύζυγός της, ο οποίος την Τρίτη –επίσης διαδικτυακά- κατήγγειλε την κ. Ραχήλ ότι ταξίδεψε με τη Βουλή στον Ισημερινό για οκτώ ημέρες χωρίς να προβλέπεται από τον κανονισμό του Κοινοβουλίου και μάλιστα χωρίς ουσιαστικά να συμμετέχει και στο συνέδριο για το οποίο πήγε. Η αντίδραση της κ. Μακρή ήρθε λίγες ώρες αργότερα: «Κάποιοι κύριοι των κυρίων εξαπέλυσαν λάσπες και δηλητήριο εναντίον μου… Ο κόσμος καταλαβαίνει τους σκοπούς που εξυπηρετούν», ήταν το σχόλιό της, το οποίο δεν άφησε αναπάντητο η κ. Χρυσοβελώνη: “…αναγκαζόμαστε να σχολιάζουμε ενώπιον δημοσιογράφων, ατυχείς δηλώσεις όπως η χθεσινή της συναδέλφου Ραχήλ Μακρή… Κυρίως όμως είναι ανεξήγητο να ακούμε ξαφνικά αυθαίρετες καταγγελίες για ανώνυμους «εφιάλτες»… Η σκοπιμότητα των γραφομένων… αναμφίβολα προκαλεί σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν τώρα…”, ανέφερε για να πάρει τη σκυτάλη ακολούθως και ο σύζυγός της: “Για την ταμπακιέρα τίποτα. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει μαντάμ. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής; Στον ανεμιστήρα πετάξτε τη λάσπη σας και κλείστε και τα παράθυρα να μην πάει τίποτε χαμένο”, σημείωσε στην προσωπική του σελίδα, με σαφείς τις αιχμές κατά της κ. Μακρή.

Η αλήθεια είναι ότι η βουλευτής Κοζάνης, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Καμμένου, έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών βουλευτών, όπως των Γιώργου Νταβρή, Κώστα Γιοβανόπουλου, Σταυρούλας Ξουλίδου και Μαρίνας Χρυσοβελώνη που την εγκαλούν για προσωπικά παιχνίδια, τα οποία, όπως λένε, συνήθως λειτουργούν τελικώς αρνητικά για το κόμμα.

Κι όλα αυτά, ενώ στο πολιτικό γραφείο βουλευτή των ΑΝΕΛ (φέρεται να είναι η κ. Ξουλίδου) έχει αποσπαστεί από το περασμένο φθινόπωρο ο σύζυγος της κ. Μακρή, η οποία από την πλευρά της, τους τελευταίους μήνες, απασχολεί στο δικό της γραφείο, ως αποσπασμένο καθηγητή, τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη, που ψάχνει νέα πολιτική στέγη. Ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πάντως, παρόλο που είχε κάνει συζητήσεις με τα στελέχη που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ και συμφώνησε στην προσωρινή απόσπαση του κ. Ροντούλη στο γραφείο της κ. Μακρή μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, διαμηνύει πως δεν πρόκειται τελικά να προχωρήσει στην πολιτική αυτή συνεργασία, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις εντός του κόμματός του. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο κ. Ροντούλης, παράλληλα με την απόσπασή του, πρόλαβε να πάρει και… υπερωρίες, όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια.

Φίλιππος Πανταζής


Η δυσφορία (για τον παραγκωνισμό του) του Τέρενς

Αναφορικά με τον Τέρενς Κουίκ, έχει εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τον παραγκωνισμό του και την παντελή έλλειψη ενημέρωσής του, όπως υποστηρίζει, από την ηγεσία του κόμματος. Δυσφορία που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί ιδιαίτερα, σε σημείο που να σκέφτεται σοβαρά ακόμα και την παραίτησή του από τη θεσμική του ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, άλλωστε, είχε αποκαλύψει, δια των ερτζιανών, πως ενημερώθηκε για το ταξίδι του κ. Καμμένου στην Ισλανδία μόνο «από ένα tweet που έστειλε ο ίδιος από το Ρέικιαβικ”. Ο κ. Κουίκ θεωρείται ότι έχει στενή πολιτική σχέση με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ αντίθετα δεν φέρεται να τα πηγαίνει καλά με τον Βασίλη Καπερνάρο, με τον οποίο προέκυψε διάσταση απόψεων στο θέμα του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και γραμματέα του κόμματος.

Με αφορμή, εξάλλου, πρόσφατη δημοσκόπηση του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δείχνει το κόμμα του Χρήστου Ζώη υψηλά, με ποσοστό 2,3 %, ο Πάνος Καμμένος βάλλει κατά του νεοσύστατου κόμματος, αμφισβητεί τη μέτρηση (που δίνει στο κόμμα του 4,2%) και καταγγέλλει στενή φιλική σχέση του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, που είχε την ευθύνη της δημοσκόπησης, με τη Νέα ΜΕΡΑ και δη τον καθηγητή Γιώργο Βάμβουκα, υπεύθυνο Οικονομικών της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα