«Με συμπεριφορά ναζί (!) η Μέρκελ»

Αυτήν τη φορά ο στόχος δεν ήταν η Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα του εξαθλιωμένου ευρωπαϊκού Νότου. Αυτήν τη φορά στο… μάτι της Μέρκελ μπήκε η Ουγγαρία, την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στο ευρωπαϊκό φόρουμ του τηλεοπτικού σταθμού WDR, κατηγόρησε για έλλειμμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, ενώ δήλωσε -προκλητικά- ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε να φέρουμε την Ουγγαρία στον σωστό δρόμο, αν και δεν θα στείλουμε αμέσως το ιππικό».

Δήλωση-αναφορά που, σύμφωνα με σχολιαστές, παρέπεμπε στην τοποθέτηση του Σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ, στο ίδιο φόρουμ, ο οποίος θεωρούσε πιθανή μια έξοδο της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως ήταν αναμενόμενο, μια τέτοια τοποθέτηση δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Ούγγρου πρωθυπουργού, ο οποίος με ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις δεν δίστασε να απαντήσει στη σιδηρά κυρία της σύγχρονης Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ο Βίκτορ Ορμπάν παραλλήλισε την πολιτική της Μέρκελ για την Ουγγαρία με την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στη χώρα τον Μάρτιο του 1944!

Τα λεκτικά βέλη του κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου ο Ορμπάν τα εκτόξευσε μέσω της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής «180 λεπτά», στη διάρκεια της οποίας ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάθε Παρασκευή σχολιάζει διάφορα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

«Οι Γερμανοί έστειλαν ήδη μία φορά το ιππικό και μάλιστα με τη μορφή αρμάτων μάχης» επεσήμανε στη ραδιοφωνική εκπομπή ο Ούγγρος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «παράκλησή μας είναι να μην τα ξαναστείλουν, καθώς ούτε τότε ήταν καλή ιδέα και δεν λειτούργησε!».

 

Σχολιασμός

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, πάντως, δεν περιορίστηκε στον σχολιασμό των λεγομένων της Μέρκελ, καθώς δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ραδιοφωνικά και στους «δυτικούς επιχειρηματικούς ομίλους». Τα δημοσιεύματα για έλλειμμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης στην Ουγγαρία αποτελούν «μόνον έναν αποπροσανατολισμό, γιατί η οικονομική πολιτική μας περιορίζει τα συμφέροντα των μεγάλων, δυτικών επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο Βίκτορ Ορμπάν.

Από την πλευρά της, πάντως, η ουγγρική αντιπολίτευση, αναφερόμενη στα όσα απάντησε ο πρωθυπουργός της χώρας στην Ανγκελα Μέρκελ, έκανε λόγο «για κακόγουστο αστείο» του Ορμπάν.

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα