Στη φυλακή το τέρας της Ολλανδίας!

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε χθες ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 11χρονου αγοριού από τη Ρωσία σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, την περασμένη Τετάρτη.

O κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου, το οποίο «πολιορκούνταν» από δεκάδες δημοσιογράφους ξένων τηλεοπτικών δικτύων.

Ενδεικτικό του φόβου που υπήρχε στις Αρχές είναι ότι ο 20χρονος πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ώρα! Ο νεαρός Ολλανδός έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας περίπου 15 λεπτά, καθώς, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Λαμπρινός, δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του.

Διαταραχή

Είπε, επιπλέον, ότι ο 20χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία, ενώ το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του.

Οπως έγινε γνωστό, η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ ο 20χρονος Ολλανδός θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Πριν ο νεαρός οδηγηθεί στην ανακρίτρια, η μητέρα και η αδελφή του κατηγορουμένου κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που, σύμφωνα με τις ίδιες, βεβαιώνουν ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα του ανέφερε ότι έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του υποστήριξε ότι στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος της, στον Ανισαρά, είχαν ενημερώσει τους υπευθύνους για την πάθηση του 20χρονου και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη. Αντίθετα, όπως πάντα ισχυρίζεται η μητέρα, στο δεύτερο ξενοδοχείο όπου έπιασε δουλειά ο 20χρονος δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα