Σηκώνουν ψηλά τη σημαία

Η δουλειά για την επόμενη μέρα έχει αρχίσει για τα καλά στην ΑΕΚ και ήδη οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Λυμπερόπουλος, Ακης Ζήκος, που θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, εντείνουν την επικοινωνία με ποδοσφαιριστές. Ο «Ντούσκο» με τον «Λύμπε» πάντως κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους στο προπονητήριο των Σπάτων συνέλεξαν στοιχεία για το κόστος συντήρησης. Στη συνέχεια άλλωστε -μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη- θα ενημερωθεί ο Νίκος Νοτιάς, στον οποίο και ανήκει το προπονητήριο. Παράλληλα, το νομικό επιτελείο της ομάδας ξεκίνησε τις διαδικασίες εκκαθάρισης της εταιρίας με σκοπό η ΑΕΚ να μπει και επίσημα στη νέα εποχή, με αφετηρία το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Και την ίδια ώρα ο Τραϊανός Δέλλας ασχολείται κατά βάση με το αγωνιστικό σκέλος. Οι επιστροφές των Νίκου Γεωργέα – Παντελή Καφέ φαίνεται να δρομολογούνται. Οσον αφορά τη σημαία της τελευταίας δεκαετίας για την «Ενωση», η επιστροφή του πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε αντίθεση με την περίπτωση του Καφέ που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει να κρατήσει αρκετούς παίκτες του φετινού δυναμικού. Με το δέλεαρ της νέας προσπάθειας κάτω από υγιείς συνθήκες, τις οποίες εγγυάται η παρουσία Μελισσανίδη. Ως προς αυτό γίνεται προσπάθεια παραμονής του Παύλου Μητρόπουλου, με τον Φούντα να απομακρύνεται, όπως και τον Κορδέρο αλλά και τον Πετρόπουλο, που δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει την απόφασή του. Ακούστηκαν και σενάρια περί επιστροφής του Λεωνίδα Καμπάνταη από τον Πανιώνιο. Με δηλώσεις του ο Αναστασόπουλος τόνισε ότι θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ, ενώ ο Αρκούδας, που έχει τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ανέφερε: «Εξαιτίας της απερισκεψίας μου δεν βοήθησα την ομάδα. Στον δεύτερο γύρο η ΑΕΚ έπαιζε την ιστορία της στους αγωνιστικούς χώρους και εγώ την παρακολουθούσα από την εξέδρα. Οι ποδοσφαιριστές που ρίξαμε την ΑΕΚ έχουμε υποχρέωση να μείνουμε και να την ανεβάσουμε. Με την εμπλοκή του κ. Μελισσανίδη η ομάδα περνάει σε καλά χέρια. Η προοπτική είναι τεράστια».

Ισχυρό τιμ

Τις διαδικασίες του πλάνου αναγέννησης της ΑΕΚ προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, συνεπικουρούμενος από ισχυρούς «συμπαίκτες», εν αναμονή της ΓΣ της ΠΑΕ (7/6) και των εκλογών της ερασιτεχνικής, δύο ημέρες μετά. Στο κάλεσμα του «τίγρη» για ενίσχυση, κυρίως στο θέμα ανέγερσης του νέου σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας, έχουν ανταποκριθεί αρκετοί δυνατοί παράγοντες. Μετά τους Πόλυ Χατζηιωάννου, Γκίκα Γκούμα και Τάκη Κανελλόπουλο, φαίνεται ότι στο πλευρό Μελισσανίδη θα σταθούν και οι Βασίλης Σαραντίτης, Πέτρος Χριστοδούλου, Απόστολος Πουλοβασίλης. Ολοι με σκοπό τη συστράτευση για την αναδημιουργία της ΑΕΚ και το γηπεδικό -πάντοτε- βασικό θέμα της ατζέντας. Εως ότου βέβαια η ΑΕΚ καταφέρει (όπως ελπίζεται) σε μία διετία να ξαναβρεθεί στον φυσικό της χώρο, προσωρινή έδρα θα αποτελέσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Ελληνικό. Ενα γήπεδο όπου με ενέργειες Μελισσανίδη θα ανακατασκευαστεί, θα διπλασιαστεί η χωρητικότητά του (φτάνοντας τις 20.000 θέσεις) και στο οποίο θα μεταφερθούν τα γραφεία της ΠΑΕ. Σε ένα γήπεδο που πιθανόν η «Ενωση» να δώσει, πέραν των προγραμματισμένων εντός έδρας αγώνων, και πολλούς ως τυπικά φιλοξενούμενη. Και αυτό γιατί οι περισσότερες ερασιτεχνικές αθηναϊκές ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής διαθέτουν μικρά γήπεδα και δεν υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης πολυάριθμων φιλάθλων. Ολα αυτά βέβαια έχουν αρχίσει και τίθενται επί τάπητος, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει σκεφτεί μέχρι και τις νέες εμφανίσεις της ΑΕΚ που θα θυμίζουν κάτι από το ένδοξο παρελθόν της.

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα