Στη λίστα ΤΑΙΠΕΔ και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Σε ακύρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου Ρόδου προχώρησε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ συνδέει την ακύρωση με τις απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια διαβούλευσης της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φόβος των αντιδράσεων από τους φορείς της Ρόδου οδήγησαν ακόμη και κάποιους από τους υποψηφίους να προτείνουν ακύρωση του διαγωνισμού προκειμένου να μην εμπλακούν σε πολυετείς διαμάχες. Επιπλέον, οι υποψήφιοι ζήτησαν να ανατραπεί το αρχικό σχέδιο και αντί για παραθεριστικές κατοικίες να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, οι φορείς της περιοχής θεωρούν ότι πρέπει να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου (που βρίσκεται το απαξιωμένο Golf Αφάντου). Πίεσαν, επίσης, ώστε να υπάρξει «έμφαση από το ΕΣΧΑΔΑ στη γενική χρήση “Τουρισμός – Αναψυχή” και στις επιμέρους αναπτύξεις που αυτή επιτρέπει ως αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά βέλτιστη επιλογή».

Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 1.858.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες και η προσπάθεια αξιοποίησής του είχε ξεκινήσει πριν από σχεδόν 40 χρόνια! Στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου Αφάντου Ρόδου είχαν επιλεγεί να συμμετάσχουν ηχηρά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα οι ξενοδοχειακοί όμιλοι ΤΕΜΕΣ (οικογένεια Κωνσταντακόπουλου) και Ατλάντικα Ελλάς, η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η αμερικανική NCH Capital και οι βρετανικές London Regional & Properties και Minoan Group.

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου κατήγγειλε τη Δευτέρα στη Βουλή ότι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ. Ως γνωστόν, όσα ακίνητα μεταφερθούν στο ΤΑΙΠΕΔ πωλούνται, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής τους στο Δημόσιο!

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι προστατευμένος και αναγνωρισμένος ως ιστορικός τόπος από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού κατά τη διάρκεια της Κατοχής εκτελέστηκαν δεκάδες αγωνιστές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα