Ανοιξε φτερά για το σεντόνι

Ο ΠΑΟΚ φώναξε «παρών» στα πλέι οφ, έστω και στον τρίτο αγώνα, νικώντας με σκορ 2-1 μέσα στην Τρίπολη τον Αστέρα και ξορκίζοντας τον αποκλεισμό που είχε υποστεί στο ίδιο γήπεδο πριν από 25 μέρες, στον δρόμο για τον τελικού του Κυπέλλου.

Εμφανώς βελτιωμένος, ο «Δικέφαλος» πήρε τους πρώτους βαθμούς του στα πλέι οφ, «έπιασε» στην κορυφή της βαθμολογίας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 7 πόντους και βλέπει… από πιο κοντά το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γεωργιάδης έκανε τρεις αλλαγές στην εντεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Βούκιτς, Ρομπέρ και Ολίσε βρήκαν θέση στο βασικό σχήμα, με τους Αθανασιάδη και Λόρενς να μένουν στον πάγκο (σ.σ.: ο τρίτος ήταν ο τραυματίας Καμαρά).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί δύο φορές. Η μία στο 24΄ στο τετ α τετ του Βούκιτς αλλά και στο 28΄ στο σουτ του Σαλπιγγίδη. Η κατοχή στο πρώτο ημίχρονο ήταν 60%-40% υπέρ του «Δικεφάλου», ο οποίος κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του τον Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε ούτε μία τελική στο πρώτο ημίχρονο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη κυριάρχησε στο χορτάρι, είχε πάθος και αποτελεσματικότητα, και είδε τον Αθανασιάδη να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει το σύνθημα της πολύτιμης νίκης.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά! Το 0-1 έγινε στο 77΄ έπειτα από μια εξαιρετική ομαδική ενέργεια. Ο Ρομπέρ έβγαλε ασίστ στον Αθανασιάδη, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ και έτρεξε κατευθείαν να αγκαλιάσει τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Το 0-2 έγινε στο 80΄, όταν ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και ο Κατσουράνης με εκπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Φούλοπ.

Ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει στο 90΄+1΄ με χτύπημα πέναλτι του Περόνε, όταν ο Σίλντεφελντ είχε αψιμαχία και χτύπησε τον Σανκαρέ μέσα στην περιοχή. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Κροάτης αμυντικός του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα, τον Σιδηρόπουλο, καθώς ζήτησαν στο 12΄ πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Σανκαρέ, ενώ φωνάζουν για την αποβολή του Σίλντενφελντ θεωρώντας ότι έπρεπε να τιμωρηθεί και ο Σανκαρέ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Σέτι (64΄ Κάφα), Ουσέρο, Καλαντζής (46΄ Ναβάρο), Ντε Μπλάσις (79΄ Λέντσε), Ράγιος, Περόνε.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Ετο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λάζαρ, Κάτσε, Ολίσε (85΄ Λόρενς), Ρομπέρ, Βούκιτς (74΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (66΄ Αθανασιάδης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα