«Μείωση της φορολογίας με ιρλανδική συνταγή»

Ιρλανδία του Νότου φιλοδοξεί να γίνει η χώρα μας ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, στον στόχο του για ενιαίο φόρο εισοδήματος και επιχειρήσεων 15% και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Μαξίμου με τον ομόλογό του Εντα Κένι, παρουσίασε την Ιρλανδία σαν τη χώρα που δείχνει στην Ελλάδα τον δρόμο της εξόδου της από την κρίση και επισήμανε τους παράλληλους δρόμους που ακολουθεί η κυβέρνησή του.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Ελλάδα κάνει την επιλογή της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, και θα ακολουθήσει το παράδειγμά της Ιρλανδίας και στην άλλη επιλογή που έκανε, αυτή της χαμηλής φορολογίας. Η Ιρλανδία είναι η πρώτη χώρα που φιλοδοξεί, όπως δήλωσε ο κ. Κένι (ο οποίος μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Ελληνα πρωθυπουργό), στο τέλος του χρόνου να βγει από το δικό της μνημόνιο.

«Με τον κ. Κένι μαζί δώσαμε τη μάχη για μια πιο ισορροπημένη πολιτική στην Ε.Ε. που θα συνδυάζει δημοσιονομικά μέτρα με μέτρα ανάκαμψης. Στην αρχή ήμασταν οι μόνοι που το λέγαμε, τώρα δεν είμαστε μόνοι» είπε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει: «Και οι δύο εκφράζουμε χώρες που είναι σε πρόγραμμα σύγκλισης, με διαφορετικούς όρους και αιτίες, ωστόσο οι λαοί μας υποφέρουν. Η Ιρλανδία μάς δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς γυρισμό».

Στην ατζέντα των δύο πρωθυπουργών μπήκαν και:

– Η τραπεζική ένωση.

– Η διασφάλιση των Ευρωπαίων καταθετών.

– Το σύμφωνο της ανάπτυξης.

– Η δημιουργία θέσεων εργασίας, κυρίως για τους νέους.

– Η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

– Η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Κένι αναφέρθηκε με διθυραμβικά σχόλια στον Ελληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι χάρη σε αυτόν έχει αλλάξει η αντίληψη των ξένων για την Ελλάδα και τον χαρακτήρισε φωνή της λογικής και της προόδου στα συμβούλια. Αναφερόμενοι, τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί στις σχέσεις τους με την τρόικα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε με την τρόικα. Ενα από αυτά είναι ο ΦΠΑ, ενώ ο κ. Κένι είπε ότι, όταν εξελέγη η δική του κυβέρνηση, «υπήρχε μεγάλη ένταση με την τρόικα».

Ν. Ελευθερόγλου


Τη Δευτέρα οι αρχηγοί

Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», η συνάντηση των τριών αρχηγών Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, ήταν θέμα χρόνου. Χθες ανακοινώθηκε ότι η συνάντησή τους θα γίνει τη Δευτέρα στις 18.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθούν οι φορείς προς κατάργηση, οι απολύσεις-μετακινήσεις στο Δημόσιο, η λειτουργία της κυβέρνησης, τα συμπεράσματα του ταξιδιού στην Κίνα αλλά και οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί απέναντι στην τρόικα.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα