Φρίκη με απαγωγή Βορειοηπειρώτη!

Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα είναι η υπόθεση απαγωγής 59χρονου ομογενή από τη Βόρειο Ηπειρο. Παρακλάδια της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα απήγαγαν το θύμα έπειτα από αποτυχημένη διαμεσολάβησή του για μεταφορά 200 κιλών χασίς στη Γερμανία και, όταν η δουλειά χάλασε, τον μετέφεραν σε κρησφύγετο, άρχισαν να του κόβουν τα δάχτυλα και τα ταχυδρόμησαν στη γυναίκα του ζητώντας λύτρα. Η μακάβρια πρακτική εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες από βαρόνους των κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών στις μεγάλες δουλειές με Ναπολιτάνους μαφιόζους της Καμόρα και αφεντικά της Ντράγκετα στην Καλαβρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που ανακοίνωσε χθες την εξιχνίαση, το χρονικό της απαγωγής ξεκίνησε το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2013 στα Ιωάννινα και εξελίχθηκε έως την 27η Μαρτίου, οπότε απελευθερώθηκε ο απαχθείς σε περιοχή της Αττικής, χωρίς να καταβληθούν λύτρα. Στην υπόθεση εμπλέκονται οκτώ άτομα, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και επτά υπήκοοι Αλβανίας. Το κίνητρο ήταν η διαφορά μεταξύ του απαχθέντος και των δραστών σχετικά με μεταφορά περίπου 200 κιλών ινδικής κάνναβης από την Ελλάδα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο 59χρονος ανέλαβε να βρει μεταφορέα που θα προωθούσε το φορτίο. Σύστησε στους συνεργούς του και μετέπειτα δράστες της αρπαγής του Τσιγγάνο από το Ζεφύρι. Οι Αλβανοί μαφιόζοι ήρθαν σε επαφή μαζί του και του έδωσαν 40.000 ευρώ για τη μεταφορά. Ο Ρομά που παρέλαβε τα ναρκωτικά δεν την πραγματοποίησε. Κράτησε και τα ναρκωτικά και τα λεφτά. Η συμφωνία «κυρίων» είχε αθετηθεί. Η εγκληματική ομάδα θεώρησε υπεύθυνο τον ομογενή. Στις 19 Φεβρουαρίου 2013 η σύζυγος του θύματος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι ο άνδρας της είχε πέσει θύμα απαγωγής. Αρχικά οι δράστες ζήτησαν λύτρα 125.000 ευρώ. Η συνέχεια ήταν πιο μακάβρια. Το διάστημα 20 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου η γυναίκα του απαχθέντος δεχόταν συνεχή τηλεφωνήματα. «Θέλουμε 50.000 και 200 κομμάτια» της έλεγαν (προφανώς υπονοώντας ναρκωτικά). Σε κάποιες από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, η σύζυγος του απαχθέντος συνομιλούσε μαζί του και της έλεγε ότι οι δράστες του έκοβαν το αυτί και τα δάχτυλα.

Στις 27 Φεβρουαρίου, η τρομαγμένη γυναίκα παρέλαβε έναν ταχυδρομικό φάκελο, που περιείχε ένα ακρωτηριασμένο δάχτυλο και ένα ροζ χαρτάκι στο οποίο αναγραφόταν ιδιόχειρα -στα αλβανικά- η φράση «Κατάλαβέ το, δεν είναι πλάκα». Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο απαχθείς έφερε πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε υποστεί ακρωτηριασμό των δύο αντιχείρων του και του μικρού δαχτύλου του αριστερού χεριού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 59χρονου, υπέστη βασανιστήρια, καθώς οι δράστες με τη χρήση μαχαιριών και βελονών χάρασσαν την πλάτη του και έριχναν στις πληγές είτε αλάτι είτε καυτό νερό. Το θύμα ήταν φυλακισμένο σε δύο διαμερίσματα, στην Ηλιούπολη και τη Νέα Σμύρνη.

Από τους οκτώ εμπλεκομένους συνελήφθησαν ένας 59χρονος ημεδαπός και δύο Αλβανοί (32χρονος και 33χρονος).

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα