Η «κινητικότητα» του Αδωνι

Τη μετακίνηση 1.250 εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, στο πλαίσιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την επανεξέταση του σχεδίου για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τμημάτων και κλινικών προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε συνάντησή του με εκπροσώπους εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός «αιφνιδίασε» χθες ευχάριστα τους εργαζομένους και τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο στην οδό Αριστοτέλους, κατεβαίνοντας στην είσοδο του κτιρίου και καλώντας τους στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν για τα αιτήματά τους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν από τον υπουργό να μην προχωρήσει το σχέδιο για λουκέτα σε μικρά νοσοκομεία και να προσληφθούν 700 άτομα, ως μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι οι συγχωνεύσεις δεν θα φέρουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, αναζητώντας τις βέλτιστες κοινές λύσεις». Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά την αναμενόμενη επίσκεψη των μελών της τρόικας στο υπουργείο Υγείας.

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός διέψευσε τα σενάρια περί συγχώνευσης του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΘΕΑ και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ, επανέλαβε ότι «το έλλειμμα του οργανισμού δεν θα καλυφθεί από τους ασφαλισμένους, αλλά με άλλους τρόπους».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), όπου άκουσε τα παράπονα των γιατρών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, τις περικοπές και τα προβλήματα των νοσοκομείων, και ενημερώθηκε για το έργο των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Το απόγευμα συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ σήμερα θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα