Προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ αλλά με αστερίσκο!

Πρόγραμμα πρόσληψης 1.000 ανέργων, που βρίσκονται σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις αρχίζει από τον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 1η Ιουλίου με υποβολή των απαραίτητων αιτήσεων. Ο οργανισμός θα επιδοτεί τις θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν στο 50% των αποδοχών, οι οποίες μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα Ταμεία θα φτάνουν έως τα 24 ευρώ την ημέρα ή τα 600 ευρώ μεικτά τον μήνα.

Ατομα σε μειονεκτική θέση θεωρούνται όσα κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης δεν είχαν απασχοληθεί σε αμειβόμενη θέση πλήρους απασχόλησης ή είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς να ολοκληρώσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή είναι άνω των 50 ετών ή είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών. Αντίστοιχα, σε πολύ μειονεκτική θέση θεωρούνται ότι βρίσκονται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας για τουλάχιστον 24 μήνες.

Οι επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 12 μήνες, αν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, και από 12 έως 24 μήνες, αν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται σε πολύ μειονεκτική θέση. Προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μην έχει κάνει απολύσεις τους τελευταίους 12 μήνες.

Στον αριθμό των εργαζομένων λογίζονται και όσοι εργάζονται υπό καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης. Ως μείωση προσωπικού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της υποβολής της αίτησης θεωρείται όχι μόνο η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, αλλά και τυχόν αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική, η μείωση του χρόνου απασχόλησης και η εθελούσια έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη.

Εφόσον μια επιχείρηση αποκτήσει τη δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα, δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκειά του. Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπειτα από επεξεργασία των αιτήσεων που πρόκειται να υποβληθούν θα επιλέξουν τα άτομα που δικαιούται μια επιχείρηση.

Η κατανομή του έργου συμπεριλαμβάνει τις 11 περιφέρειες της χώρας. Στην πρώτη γραμμή μπαίνουν η Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, το Βόρειο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η Ηπειρος, η Θεσσαλία, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος. Σε δεύτερο επίπεδο θα αξιοποιηθούν οι Περιφέρειες της Αττικής, της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στο ειδικό πεδίο που θα διαμορφωθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα