Γκολ στη φτώχεια, πέναλντι στην αδιαφορία

«Ζέσταμα» για το 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων έκαναν τα μέλη της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» που «έστησαν» ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Κοτζιά για να στείλουν το δικό τους θετικό μήνυμα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και στη φτώχεια. «Θέτουμε το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι το αντίθετο, όπως έχουμε μάθει» ανέφερε ο Χρήστος Αλεφάντης, συντονιστής της καμπάνιας και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων, συμπληρώνοντας ότι στο τουρνουά συμμετέχουν πολλές ομάδες, όπως η Εθνική Αστέγων, η ομάδα του Δήμου Αθηναίων, της ΜΚΟ Praksis, του OKANA και άλλες.

Η ελληνική ομάδα αστέγων προετοιμάζεται για το 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα φιλοξενηθεί από τις 10 ως τις 18 Αυγούστου στο Πόζναν της Πολωνίας, όπου θα συναντηθούν 64 ομάδες από όλα τα σημεία του πλανήτη, με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους κόντρα στην παγκόσμια φτώχεια και στον αποκλεισμό. Η ελληνική ομάδα δεν έχει πάρει καθόλου αψήφιστα, καθώς φαίνεται, αυτό το «στοίχημα», αφού μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες συνεχίζει κανονικά την προπόνησή της, καλλιεργώντας υψηλές προσδοκίες για την εμφάνισή της στην κοινωνική αυτή ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Στην «καυτή έδρα» της πλατείας Κοτζιά βρέθηκαν παλαίμαχοι άσοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, που πήγαν εκεί για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους τούς παίκτες, μαζί με ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος άλλωστε συνδιοργάνωσε το τουρνουά με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Η Εθνική Ομάδα Αστέγων πάντως είναι ηλικιακά… πολυσυλλεκτική, αφού στις προπονήσεις της η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο, με τον νεαρότερο παίκτη να είναι 16 ετών και τον μεγαλύτερο συμπαίκτη του να φτάνει τα 55 χρόνια.

Χρυσάνθη Λαμπροπούλου

Φωτ.: Δημήτρης Γλολφομητσος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα