Αλίμονο στους Νέους μας

Δύο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο πρόδωσαν την ελληνική άμυνα και καταδίκασαν την Εθνική των Νέων στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της στο Μουντιάλ Κάτω των 20 στην Τουρκία. Η Ελλάδα, εξαιτίας των γκολ που δέχτηκε από την άσπρη βούλα, ηττήθηκε από το Ουζμπεκιστάν με 3-1 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση στην πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο κύπελλο, παρά τις πολλές ελπίδες που άπαντες έτρεφαν ότι θα είχε, μετά την κλήρωση που έφερε μπροστά της τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Η αγνώριστη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της Ελλάδα (που ήταν αήττητη, με μία νίκη και δύο ισοπαλίες), ενώ είχε χτες την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι, φαίνεται πως υποτίμησε τον αντίπαλό της και δεν βρήκε ποτέ ρυθμό. Κατά συνέπεια, δέχτηκε τα γκολ από τους πιο ουσιαστικούς Ουζμπέκους, που αξιοποίησαν τις λίγες επικίνδυνες στιγμές τους. Οπως στο πρώτο ημίχρονο, σε μια ιδανική αντεπίθεση που κατέληξε σε γκολ με σουτ του Μαχσταλίεβ στο 26΄, το οποίο άφησε ακίνητο τον Καπίνο, και σε ακόμα δύο (όχι από τις πολλές) επισκέψεις τους στην ελληνική περιοχή στο δεύτερο μέρος, χάρη στις οποίες κέρδισαν ισάριθμα πέναλτι. Το πρώτο -υπερβολικό- στο 60΄, που απέφερε και τη δεύτερη κίτρινη/κόκκινη κάρτα στον Κουρμπέλη για το μαρκάρισμα στον Φομίν και έδωσε την ευκαιρία στον Σεργκέεβ να γράψει στο 62΄ το 2-1, φέρνοντας την Εθνική για δεύτερη φορά πίσω στο σκορ.

Από εκείνο το σημείο, η Ελλάδα έμεινε με δέκα παίκτες. Οι διεθνείς προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά σε μια αντεπίθεση του Ουζμπεκιστάν ο Κωνσταντινίδης ανέτρεψε τον Ουρινμπόεβ στην περιοχή και ο Ραχμάνοβ τελείωσε με νέο πέναλτι την πρόκριση στο 83΄, πετυχαίνοντας το 3-1.

Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στην Παραγουάη, ο Κώστας Τσάνας ξεκίνησε το χτεσινό με μια αλλαγή, αφού στη θέση του Λυκογιάννη επέστρεψε ο Γιαννιώτας, προκειμένου η ομάδα να είναι απειλητική από το ξεκίνημα. Το γρήγορο γκολ των Ουζμπέκων στο 26΄ παρ’ όλα αυτά δεν βραχυκύκλωσε την Εθνική, που ισοφάρισε με πέναλτι, όταν, μετά την ανατροπή του Διαμαντάκου από τον Φόμιν, ο Σταφυλίδης έγραψε το 1-1 στο 33΄. Λίγο αργότερα ο Μπουχαλάκης απείλησε με σουτ από μακριά (41΄), ενώ ο Γιαννιώτας είχε εξαιρετικό φάουλ στο 31΄.

Ο διαιτητής Ντουέ από την Ακτή Ελεφαντοστού απέβαλε και τον Γιουλντάσοφ του Ουζμπεκιστάν στο τέλος του αγώνα και έδωσε με μεγάλη ευκολία όλα τα πέναλτι.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (57΄ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68΄ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73΄ Ράνος), Διαμαντάκος.

Ουζμπεκιστάν (Αχματζάν Μουσάεβ): Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ρακμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μακστάλιεφ, Κόζακ (81΄ Ουρινμπόεβ), Τουράποφ (89΄ Γιουσούποβ), Σεργκέεφ (85΄ Σεργκέεβ), Ουμπαγντουλάεφ, Σαρμπικοντιάεφ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα