Standard & Poor’s: Υποβάθμισε τρεις ευρωπαϊκές τράπεζες

Το αξιόχρεο τριών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών – της γερμανικής Deutsche Bank, της βρετανικής Barclays και της ελβετικής Credit Suisse Group- υποβάθμισε ο οίκος Standard & Poor’s, στην κατηγορία Α από Α+, λόγω των νέων τραπεζικών κανόνων και των «αβέβαιων συνθηκών της αγοράς», αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο οίκος επιβεβαίωσε επίσης το αξιόχρεο της ελβετικής τράπεζας UBS στη βαθμίδα Α.

Οι τέσσερις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι μεταξύ των πλέον εκτεθειμένων στις προτάσεις για τους νέους τραπεζικούς κανόνες, οι οποίοι μπορεί να μειώσουν τα έσοδά τους από εμπορικές και επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο S&P.

«Θεωρούμε ότι οι κάτοχοι χρέους αυτών των τραπεζών αντιμετωπίζουν αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο, λόγω των αυστηρότερων ρυθμίσεων στο τραπεζικό σύστημα, των εύθραυστων διεθνών αγορών, της στασιμότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών και των αυξημένων κινδύνων δικαστικών διενέξεων εξ αιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης», αναφέρει ο οίκος, προσθέτοντας: «Ένας μεγάλος αριθμός πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο για τη ρύθμιση των τραπεζών δημιουργεί προκλήσεις για τις συναλλαγές στις αγορές κεφαλαίων».

Οι ρυθμίσεις που μπορεί να πλήξουν τα κέρδη των τραπεζών περιλαμβάνουν τον κανόνα Volcker στις ΗΠΑ, ο οποίος επιδιώκει να περιορίσει τις συναλλαγές των τραπεζών με κεφάλαια των μετόχων τους, καθώς και τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα μπόνους και τους προταθέντες αμερικανικούς κανόνες για τις ξένες τράπεζες, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

Το αξιόχρεο της Barclays υποβαθμίστηκε εν μέρει λόγω της εξάρτησής της από έσοδα επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του S&P. Η Deutsche Bank αντιμετωπίζει κινδύνους στις εργασίες επενδυτικής τραπεζικής της. Η γερμανική τράπεζα και η Barclays θα πρέπει να ανταπεξέλθουν με αυστηρότερες απαιτήσεις όσον αφορά το ύψος των κεφαλαίων και της ρευστότητάς τους.

πηγή: www.newsbeast.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα