Η προφητεία – σοκ από τον Μέγα Κωνσταντίνο

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο αυτοκράτορας που πήρε τον Χριστιανισμό υπό την προστασία του υπογράφοντας το Διάταγμα των Μεδιολάνων, αποδεικνύεται αιώνες μετά προφητικός όσο λίγες προσωπικότητες της Ιστορίας, καθώς σε επιγραφή στον τάφο του στην Κωνσταντινούπολη προφητεύει γεγονότα 17 ολόκληρων αιώνων!

Ο τάφος του στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας φέρει την περιβόητη επιγραφή που για περισσότερα από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα άλυτο μυστήριο και μόλις το 1440, σχεδόν 13 χρόνια πριν από την Αλωση της Πόλης, ο Γεννάδιος Σχολάριος κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει και να δώσει στον κόσμο ένα προφητικό κείμενο μοναδικής αξίας, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Κωνσταντινούπολη θα αλωθεί, αλλά οι Ελληνες θα επιστρέψουν εκεί!

Η επιγραφή-προφητεία του τάφου του Μεγάλου Κωνσταντίνου αφορά γεγονότα 17 ολόκληρων αιώνων, από την εποχή του Κωνσταντίνου (4ος αιώνας μ.Χ.) έως και τις μέρες μας. Προλέγει την ακμή και την εξάπλωση των Μογγόλων-Τούρκων (Οθωμανική Αυτοκρατορία) και την Αλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Προλέγει τη νίκη των Ασιατών επί των βόρειων λαών.

Προλέγει ακόμη την πολιορκία της Βιένης από τους Μογγόλους-Τούρκους το 1683, αλλά και τη συντριβή των Toύρκων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, ενώ επαληθεύτηκε και η δημιουργία της νέας Τουρκίας υπό τον σφαγέα των Ελλήνων, τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Μιλάει για τη συντριβή των Τούρκων από τη Ρωσία και τους δορυφόρους της και προλέγει ότι η Κωνσταντινούπολη θα κυριευτεί από τους ορθόδοξους Ρώσους («Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων»). Και εκεί πέρα θα ακολουθήσει και θα γίνει φοβερός πόλεμος («Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον»). Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί. Ο καθένας μπορεί να πιστέψει ό,τι θέλει, αλλά οφείλει να έχει υπόψη του και πράγματα τα οποία δεν πιστεύει, αλλά πολλές φορές τον εκπλήσσουν.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα